Čime ne smijete čistiti indukcijsko kuhalo: bolje koristite prirodni proizvod – sigurno neće naštetiti

Njega indukcijskog štednjaka uključuje čišćenje površine od masnoće, mrlja i drugih nečistoća kako bi se održala njegova učinkovitost i izgled.

Pozivamo vas da saznate koji proizvodi nisu prikladni za indukciju i kako ih je moguće zamijeniti.

Da bismo konačno razumjeli ovo pitanje, vrijedi zapamtiti da je osnova takvih površina staklokeramički materijal, koji se zagrijava samo u slučaju kontakta s posebnim posuđem.

Stoga su takvi proizvodi posebno osjetljivi na ogrebotine i habanje.

Indukcija
Fotografija: Pixabay

Kako biste izbjegli oštećenje vaše indukcijske ploče za kuhanje, izbjegavajte korištenje abrazivnih sredstava, prašaka ili grubih alata poput metalnih strugala i spužvi s grubim površinama.

Izbjeljivač i proizvodi koji sadrže klor ili amonijak također su zabranjeni.

Naravno, odgovarajuće sredstvo za čišćenje indukcijskih štednjaka možete kupiti u trgovini, ali ga možete pripremiti i sami.

Za to je prikladna otopina blagog deterdženta prethodno razrijeđena u vodi ili mješavina octa ili limunovog soka s vodom.

Prethodno smo objasnili zašto soda i staklokeramika nisu “prijatelji”.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki