8 pravila šminkanja koja bi svaka žena starija od 40 trebala znati

Svijet šminke uvijek se mijenja s , koje krase društvene mreže i naslovnice časopisa. Ali postoji nekoliko savjeta koji ostaju bezvremenski unatoč velikim trendovima. Ovo su zlatna pravila šminkanja koja bi svaka žena starija od 40 godina trebala znati.

1. Manje je više

Svi smo vidjeli žene koje nose previše šminke. Ako se pogledate u ogledalo i vidite šminku, a ne sebe, to je previše. Umjesto da pokušavate prikriti ono što mislite da su nedostaci, istaknite ono što stvarno volite na svom licu. Drugi rijetko vide vaše smeđe mrlje, podočnjake ili neravnu kožu.

2. Poboljšajte svoju rutinu

Kako koža stari, počinjemo primjećivati ​​fine linije i bore, koji su često posljedica dehidrirane kože. Održavajte kožu dobro hidratiziranom i s pilingom. Ne samo da će to pomoći da vaša šminka ostane ravnomjernija, već će također pomoći zamutiti fine bore i ujednačiti ton kože.

Pogledajte više:

3. Kombinirajte puder s kremom za sunčanje

Žene ne moraju birati između kreme za sunčanje i pudera. Pomiješajte to dvoje zajedno. Pronaći kremu za sunčanje koju rado nosite na licu može biti izazovno, ali nije nemoguće. Kombinacija s puderom daje vam prilično lijepu alternativu koja se ne lijepi niti stvara ljepljivi sloj.

4. Nikada nemojte propustiti temeljac

Do svoje 40-e vjerojatno ste skupili neke suvenire poput ožiljaka od akni, staračkih pjega i drugih “dobrota”, a možda imate i suhu kožu koja se peruta. Primeri za šminku su poput kita koji biste koristili kada ponovno bojite zid – stvaraju glatku podlogu koja osigurava da sva vaša šminka ostane na mjestu i da ne puca.

5. Recite da puderu, ne puderu

Bilo bi dobro odbaciti puder koji će vas sigurno učiniti starijim. Puder dodaje previše teksture i oduzima živost vašoj koži.

6. Nemojte pretjerivati ​​s korektorom ispod očiju

Debeli sloj korektora ispod očiju vrlo je vjerojatno da će popucati i slijepiti se, što samo privlači više pozornosti na to područje. Kako biste izbjegli previše nanošenja, koristite laganu formulu i nanesite kistom, što će pomoći da se boja ravnomjerno rasporedi.

Pogledajte više:

7. Pojačajte svoj korektor gelom

Kada je u pitanju prekrivanje zrelije kože, korektor treba pomoć. Većina žena u svojim 40-ima prilično se izložila zagađenom zraku, suncu i ekranima računala/TV-a/telefona, a sve to smanjuje teksturu kože oko očiju. Stoga puno bolje izgleda ako uz lagani gel za oči koristite i korektor.

8. Izbjegavajte oznake “dugotrajno” i “prekrivanje od 8 sati”.

Puderi, korektori i ruževi namijenjeni “dugotrajnom nošenju” obično sadrže matirajuće sastojke koji su suše teksture. Zbog svoje konzistencije koja isušuje, mat šminka ima tendenciju taložiti se u borama i naglasiti ih.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki