Što kuhati za božićni stol: recept za kosovsku salatu od repe

Uvijek je lijepo iznenaditi goste nečim novim na blagdanskom stolu ili nekom drugom prigodnom prigodom.

Posebno su dobri recepti koji ne oduzimaju puno vremena. Na primjer, zdrava i prepoznatljiva kosovska salata od repe s gljivama.

Potreban:

  • repa – 1 kg;
  • luk – 2 kom .;
  • sušene gljive – 100 g;
  • biljno ulje – 0,5 žlice;
  • češnjak – 3-4 režnja;
  • ocat, sol, šećer.

Kako kuhati

1. Prije svega, potrebno je potopiti suhe gljive u toplu vodu 20 minuta, nakon čega možete kuhati gljive u ovoj vodi dok ne omekšaju.

2. Cveklu operite i skuhajte u kori ili je zamotanu u foliju ispecite u pećnici.

Hrana
Fotografija: © Belnovosti

3. Gotovu ciklu očistimo, narežemo na tanke trakice, pa poprskamo octom.

4. Luk – sitno nasjeckajte jednu glavicu i pržite na biljnom ulju dok ne porumeni.

Drugi narežite na kockice ili polu kolutiće.

5. Kuhane gljive treba izrezati, poput repe, na trakice, oguliti češnjak i proći kroz prešu.

Na kraju pomiješajte sve sastojke u zdjelu za salatu, posolite i pošećerite po ukusu.

Ranije smo vam rekli možete li mast jesti s kožom ili bolje bez nje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki