Kopriva, čičak i stolisnik nisu korovi, već pomoćnici: zašto su ove biljke potrebne u vrtu

Štetni insekti problem su s kojim se mora suočiti svaki ljetni stanovnik.

Naravno, možete pokušati riješiti probleme uz pomoć “kemije”. Ali ponekad ništa manje učinkovite nisu ni narodne metode, čiji glavni “sastojak” možete pronaći upravo ovdje – u vlastitom dvorištu.

Kopriva

Infuzija koprive pokazuje visoku učinkovitost u borbi protiv lisnih uši.

Da biste ga pripremili, trebat će vam 1 kg trave, koju trebate usitniti, dodati 10 litara vode i ostaviti da se ulije 10 dana. Nakon tog vremena, kada je tekućina fermentirala, procijedite je i razrijedite čistom vodom u omjeru 1 prema 10.

Čičak

Proizvod od čička može pobijediti štetočine kao što su kupusnjača, bijeli moljac ili moljac.

Kopriva
Fotografija: © Belnovosti

Da biste to učinili, morat ćete sakupiti lišće čička – toliku količinu da kada se zdrobe zauzimaju trećinu kante. Posudu napuniti vodom do vrha i ostaviti 3 dana, zatim procijediti i koristiti za tretiranje gredica sa kupusom, što treba činiti 3-4 puta tjedno.

Stolisnik

Ova biljka će biti korisna ako postoji potreba da se riješite istih lisnih uši, kao i bakrenih glava ili malih gusjenica koje jedu lišće.

Za pripremu proizvoda, 0,8 kg zdrobljenog osušenog stolisnika prelijte kipućom vodom, a zatim dodajte vodu do volumena od 10 litara. Daljnji događaji mogu se razviti na dva načina – lijek se može ostaviti da se ulije 48 sati ili kuhati 30 minuta. Ostaje samo dodati sapun – 20 g na svakih 10 litara sastava – i gotovi ste.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki