Kako dobiti impresivnu žetvu slatke paprike: savjeti za uzgoj usjeva

Slatka paprika je dobra u bilo kojem obliku – u salatama, varivima od povrća ili konzervama.

Nije iznenađujuće da su ljetni stanovnici vrlo zainteresirani za dobivanje velike žetve ove kulture. Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, podijelila je savjete koji će pomoći u postizanju ovog cilja.

Dakle, prvo što vrijedi spomenuti je vrijeme sadnje sadnica na otvorenom terenu ili u stakleniku.

Dakle, u prvom slučaju (na otvorenom terenu), papriku treba saditi u svibnju – početkom lipnja, kada se tlo dovoljno zagrije. U drugom (u filmskom stakleniku) – krajem travnja.

U oba slučaja ne zaboravite tretirati korijene biljke stimulatorom rasta – “Kornevin” ili bilo kojim drugim.

Papar
Fotografija: © Belnovosti

Prilikom sadnje paprike ostavite razmak od 50 cm između sadnica – to je još jedan važan uvjet za dobivanje velike žetve.

Nakon što se biljke ukorijene, potrebna im je standardna njega u obliku labavljenja tla, plijevljenja, gnojidbe i zalijevanja, za što će vam trebati topla, suncem zagrijana voda.

Na kraju podsjetimo na rezidbu koju je potrebno obavljati svakih 10 dana tijekom vegetacije i nakon berbe plodova. Potrebno je skratiti samo najdulje izdanke.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki