Ćufte od brokule s Caseri | zarpanews.gr

Vrlo ukusan način da brokulu možete jesti, ali i preporučiti svojoj djeci! Pravite ukusne mesne okruglice! Dodatak sira im pojačava okus.

Georgea Dimitrakopoulosa

Materijali

400 gr. brokula, narezana na cvjetiće

1 veliki luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka nasjeckana

90 gr. caseri sir, naribani

1 jaje

1/2 žličice slatki curry

4 žličice žlice višenamjenskog brašna

1 žličica juha od kopra, nasjeckana

1 žličica peršin, nasjeckani

1 žličica Slatka menta, sušena

sol, svježe mljeveni papar

ulje za prženje

Postupak

Brokulu stavite u lonac kipuće slane vode i kuhajte je 6-7 minuta, dok ne omekša. Čim je gotov, izvadimo ga iz lonca i premjestimo u posudu s vodom i ledom da se na trenutak ohladi i zadrži zelenu boju. Brokulu procijedite i sitno nasjeckajte. Ulijte brokulu u veliku zdjelu zajedno s lukom, češnjakom, caseri, jajetom, curryjem, brašnom, peršinom, koprom, metvicom, začinite solju i paprom te miješajte žlicom, dok se sastojci ne homogeniziraju. Prebacite zdjelu u hladnjak na 30′.

Izvadite zdjelu iz hladnjaka, oblikujte polpete od brokule u oblik po želji. U tavu srednje do visoke temperature ulijte ulje i pričekajte 2-3 minute da se zagrije. Pržite polpete od brokule oko 2-3 minute sa svake strane dok ne porumene. Čim ih izvadimo iz posude, stavimo ih u posudu s upijajućim papirom da ostane višak ulja. Poslužujemo ih tople uz umak od jogurta ili tzatziki.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki