Kako se riješiti madeža u mjesec dana: bez kupljenih proizvoda, zamki i mamaca

Mnogi vlasnici prigradskih naselja koji se žale na krticu koja je stekla naviku da šteti usjevima koji rastu u njihovom vrtu ni ne znaju da postoji nekoliko načina koji mogu riješiti problem u roku od mjesec dana.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, znanstvenica agronoma i dizajnerica krajolika, ispričala je kako se “otvrdnuli” ljetni stanovnici nose s tim problemom.

Neugodni zvukovi

Kako biste odvratili krticu od tog područja, iskoristite posebnu osjetljivost sluha koju ove životinje imaju, kao i njihov pojačan osjećaj opasnosti.

Da biste to učinili, trebat će vam limenke preostale od ispijanja bilo kojeg pića i odrezati im vrh.

U zemlju morate zabosti željezne igle, a na njih staviti pripremljene limenke. Svaki put kad zapuše vjetar, staklenke će stvarati buku koja će otjerati “nepozvanog gosta”.

Madež
Fotografija: © Belnovosti

Voda

Malo je vjerojatno da će bilo koja krtica moći podnijeti takvu uvredu kao što je poplava prolaza.

Nema potrebe pripremati posebnu otopinu – samo usmjerite crijevo za zalijevanje u prolaz krtice i ne zatvarajte vodu neko vrijeme.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki