Okrutni trikovi kako spasiti “mrtvu” biljku

Tako je razočaravajuće kada jednog dana naše zelene prijatelje nađemo bespomoćno smežurane i uvenule. Ali dobra vijest je da ne biste trebali biti prebrzi s tugom, jer postoje neki načini da svom cvijeću date život i učinite da ponovno procvjeta .

Pogledajte više:

1. Lijepi lonac zamijenite “zdravim”.

Ako vam je teško disati, to bi moglo biti zato što ste odabrali ljepotu umjesto praktičnosti i stavili je u pogrešnu vrstu lonca. Vašu biljku nije briga pristaje li njezina posuda vašim novim zavjesama. Na kraju krajeva, potrebno im je zdravo okruženje za rast i cvjetanje. Dakle, ako je vaša biljka u metalnoj posudi ili lijepoj ukrasnoj posudi bez drenažnih otvora, morate je osloboditi tog zatočeništva. Metalne posude čuvaju toplinu unutra, a korijenje vaše biljke doslovno se “kuha” u ovoj “tavi”. Keramičke posude s jednim drenažnim otvorom ili bez drenažnih otvora uzrokovat će zadržavanje vode u tlu, uzrokujući nezdravu vlagu oko korijena.

2. Koristite samo filtriranu vodu za svoje biljke

Unatoč misli da je slavina filtrirana, još uvijek ima neke razine klora i drugih kemikalija koje bi mogle biti zadnji metak za vašu biljku. Neka voda odstoji 24 sata prije zalijevanja biljke. Stručnjaci kažu da je destilirana voda ili kišnica također dobra za vašu biljku, budući da su obje blago kisele i prirodno ispiru sve kemikalije i soli koje su se već nakupile u tlu zbog prethodne uporabe vode iz slavine. Možete skupljati kišnicu u spremnik ili staviti biljke vani da se upijaju vlagom dok pada kiša.

Pogledajte više:

3. Odrežite sve “mrtve” dijelove, ali ostavite oko 5 cm stabljike iznad površine

Uklonite sve mrtve ili neprivlačne dijelove koji su ostali na biljci. To uključuje smežurano žuto ili smeđe lišće koje se ne može sačuvati ili nema lišća. Odrežite mrtvu stabljiku pod kutom od 45 stupnjeva, ostavljajući što više živog lišća.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki