Ovi kolačići od naranče i čokolade oduševit će vas

Cupcakesi od naranče i čokolade pahuljasti su poput oblaka i nevjerojatno ukusni, doslovno se tope u ustima.

A tko ne voli slatkiše? I nemojte nam reći da se niste vratili kući nakon dugog dana i htjeli ste pronaći desert koji vas čeka. Zato ćemo danas zajedno pripremiti najpahuljastije i najmekše cupcakese, da ih sutra nađete spremne kad uđete u kuću.

Materijali

Oko 1 naranče (200/250 g)

2 jaja

130 gr. šećer

50 ml ulja od kikirikija

160 gr. brašno

8 grama praška za pecivo

Čokoladni namaz

Provedba

Naranču oprati, odstraniti dva kraja, narezati na komadiće i istući u blenderu s korom dok ne dobijemo gustu kremu i ostaviti sa strane. U zdjeli ili planetarnom mikseru dobro mutiti jaja sa šećerom 4 minute dok ne postanu pjenasta, trebaju utrostručiti volumen. Dodavati malo po malo ulje, pire od naranče i na kraju brašno sa praškom za pecivo i dobro promiješati.

Zatim smjesu izlijemo u kalup za cupcake koji smo prethodno namazali maslacem i pobrašnili. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 18-20 minuta.Prije vađenja cupcakesa iz pećnice isprobajte čačkalicom koja bi trebala izaći čista.

Izvaditi ih iz kalupa i ostaviti da se ohlade. Zatim središte svakog cupcakea napunite žličicom čokolade.

Uživati.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki