Domaćice sve rjeđe kuhaju kavu i sve više taj zadatak povjeravaju aparatima za kavu – pametnim i jednostavnim.
Ali kažu da se najukusnija kava kuha u turkinji. A ako želite ukusno i okrepljujuće piće, ali nema ni turskog pića ni pametne tehnologije, možete se ponašati ovako.
Kako skuhati kavu bez turčine
Najpopularnija metoda ovih dana je da se kava u šalici prelije kipućom vodom i pusti da se kuha.
Za 3 minute sve će biti spremno.
Ali nitko ne brani kuhati kavu u običnom kuhalu, običnoj tavi ili željeznoj šalici.
Samo trebate uzeti potrebnu količinu vode, dodati kavu i nakon vrenja kuhati 2 minute.
Kažu da se takva kava ne razlikuje mnogo od one skuhane u turskoj kavi, ali omogućuje da osjetite razliku od “lijenog” kuhanja mljevenih zrna u šalici.
Gurmani se možda neće složiti s ovom tvrdnjom, ali kad nema mogućnosti, onda od dva zla odaberite manje.
Ranije smo vam rekli zašto biste trebali ostaviti spužvicu za pranje posuđa u hladnjaku.