Punjena jaja postala su toliko popularna da je teško zamisliti blagdansku gozbu bez njih. Postoje mnoge varijacije ovog ukusnog jela. Predlažemo da isprobate recept za slana jaja s rajčicama i slaninom. Imaju bogat, kremast okus s aromom dima i začina. Ukupno vrijeme kuhanja 25 minuta.
Trebat će vam:
- 2 trake slanine;
- 6 tvrdo kuhana jaja;
- 3 žlice. majoneza ili umak od vrhnja;
- 2 žlice. sitno nasjeckane rajčice;
- 2 žličice maslinovo ulje;
- sol i svježe mljeveni crni papar na okus;
- 1 žlica sitno nasjeckanog mladog luka.
priprema:
- Pecite slaninu u tavi na srednje jakoj vatri 3 minute sa svake strane. Stavite na papirnati ubrus da uklonite višak masnoće.
- Jaja pažljivo prepolovite i iz svake polovice izvadite žumanjke.
- Stavite prazne polovice jaja na tanjur za posluživanje, okruglom stranom prema dolje. Ako su jaja previše nestabilna, možete pažljivo odrezati tanki komad od “dana”, ali tako da ne izrežete rupu.
- U posebnoj posudi vilicom zgnječiti žumanjke i dodati sve sastojke za ulje.
- Slaninu nasjeckajte na sitne komadiće i dodajte polovicu slanine u žumanjke. Zatim dodajte 1 žlicu rajčice i lagano promiješajte.
- Sada nadjevu možete dodati sol i začine.
- Napunite jaja.
- Pomiješajte preostalu slaninu i rajčicu s mladim lukom. Ovom smjesom ukrasite vrh razmućenih jaja.
Ukusno predjelo je spremno!