Krumpir je mnogima jedan od najpopularnijih priloga, a uvijek je neugodno kada dio uroda ugine u podrumu.
Nažalost, gomolji su osjetljivi na razne bolesti koje ubrzavaju truljenje.
Predlažemo da pogledamo 6 opcija za bolesti kojih se možete riješiti.
Obratimo pozornost na preporuke stručnjaka internetske publikacije Belnovosti i agronoma Anastasia Kovrizhnykh.
6 bolesti krumpira koje dovode do truljenja
To su bolesti.
- Kasna mrlja. Opasna gljivična bolest koja može uništiti do 70% usjeva. Znak su sive mrlje koje idu duboko.
- Fusarium suha trulež. Prvo se pojavljuju udubljene mrlje sivo-smeđe boje, a zatim se meso osuši.
- Crna krasta. Znak su crne sklerocije koje se lako mogu sastrugati.
- Mokra bakterijska trulež. Bolest se uništava sadnjom oštećenog krumpira.
- Obična krasta. Dolazi u 4 vrste. Ne utječe na okus, ali kvari izgled krumpira.
- Žljezdano uočavanje. Razvija se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i loše kvalitete tla.
Provjereno od strane urednika