Što učiniti ako je fikus počeo odbacivati ​​lišće: ovi jednostavni koraci spasit će biljku

U pravilu, novi vrtlari paničare kada primijete da je njihov fikus počeo odbacivati ​​lišće.

Istodobno, Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajobraza, sigurna je: u većini slučajeva zabrinutost je nepotrebna, jer je takvo “ponašanje” cvijeta reakcija na promjenu uvjeta njegovog održavanja.

Stoga, ako vaš fikus iznenada počne gubiti lišće, nemojte paničariti. Evo nekoliko jednostavnih koraka koji mogu pomoći u spašavanju vaše biljke:

Prvo je vrijedno analizirati uvjete u kojima se biljka drži. Provjerite provodi li se pravilno zalijevanje, koliko ficus prima svjetla i kakva je vlažnost zraka u prostoriji.

Zatim stvorite povoljne uvjete za biljku. Ako ficus raste u neprikladnim uvjetima, potrebno ih je ispraviti. Osigurajte odgovarajuću rasvjetu, po potrebi ugradite ovlaživač zraka i prilagodite raspored zalijevanja.

fikus
Fotografija: © Belnovosti

Redovito prskajte svoj fikus kako bi lišće ostalo vlažno i spriječilo njegovo opadanje.

Koristite posebna gnojiva za hranjenje biljaka ficusa. To će pomoći biljci osigurati potrebne hranjive tvari i elemente u tragovima.

Ako je fikus izgubio značajan dio lišća, tada mu možete odrezati gornji dio i ukorijeniti ga u vodi ili zemlji. Tako ćete dobiti novu biljku.

Prethodno je stručnjak rekao nakon kojih se biljaka može saditi krumpir.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki