5 jednostavnih načina da se riješite hrđe bez upotrebe sredstava za čišćenje

Hrđa je čest problem koji često zahtijeva upotrebu skupih proizvoda za čišćenje.

Unatoč činjenici da su prilično učinkoviti, domaćice ih tretiraju s oprezom: malo ljudi želi imati nepotreban kontakt s kemikalijama za kućanstvo, jer su otrovne.

Postoje jednostavni načini da se riješite hrđe koji su testirani desetljećima.

Kako se jednostavno, brzo i sigurno riješiti hrđati:

1. Limun i ocat.

dodirnite

Ako je hrđa dovoljno svježa, možete je se riješiti jednostavnim miješanjem soka od limuna s octom. Izračunajte omjere ovisno o površini koju trebate obraditi.

Omjer octa i limunovog soka je 50/50.

Ovu otopinu treba nanijeti na problematično područje i ostaviti nekoliko sati. Zatim prijeđite područjem četkom.

2. Limunska kiselina.

Univerzalni proizvod koji vam omogućuje da se riješite tvrdokornih mrlja. Potrebno je razrijediti jedan paket kiseline s tekućinom, nanijeti na problematično područje i ostaviti jedan sat.

Nakon toga dobro prošećite spužvom.

3. Soda.

Ovaj proizvod se često koristi u kućanstvu i može konkurirati skupim proizvodima za čišćenje. Da biste se riješili hrđe, morate malo razrijediti sodu bikarbonu s vodom kako biste stvorili pastu.

Nanesite dobiveni proizvod na hrđu i ostavite sat vremena. Zatim ga uklonite dobrom spužvom.

4. Krumpir.

Originalna i jednostavna metoda koja će vam omogućiti postizanje impresivnih rezultata. Povrće trebate izrezati u prikladan oblik (koristit ćete ga kao četku), obilno posuti običnom soli i slobodno početi uklanjati hrđu.

5. Pasta od rajčice.

Ovaj proizvod se koristi ne samo u kuhanju, već iu kućanstvu. Potrebno je nanijeti pastu na problematično područje, ostaviti pola sata i započeti obradu na uobičajeni način.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki