4 načina za čišćenje prozora kućnim sredstvima bez upotrebe sredstava za čišćenje

Čisti prozori bez mrlja pravi su san svake domaćice, za koje su žene spremne izdvojiti pristojnu svotu novca samo da kupe dobro sredstvo za čišćenje.

Ali ono što se obećava u reklamama ne podudara se uvijek 100% sa stvarnošću: čak ni skupa tekućina ne može jamčiti kvalitetan rezultat.

Postoje provjerene metode koje su se desetljećima u praksi pokazale izvrsnima.

Kako očistiti prozore kućnim sredstvima? Ima najmanje 4 jednostavna i učinkovite metode:

1. Ocat.

prozor

Osim idealne čistoće, ocat vam može pomoći i u borbi protiv insekata: njegov specifičan miris otjerat će sva živa bića.

Kako pravilno pripremiti proizvod: uzmite 250 ml tople vode, dodajte 50 ml octa. Dobivenu tekućinu nanesite na spužvu i smireno operite prozore. Zatim obrišite suhom.

2. Novine.

Ovaj lijek oduvijek je pomagao našim bakama. I danas ne gubi na važnosti, jer osim kristalne čistoće bez tragova, također vam omogućuje poliranje stakla.

Vrlo je jednostavno: operite prozore bilo kojim deterdžentom (na primjer, razrijedite tekućinu za pranje posuđa s običnom vodom), a zatim zgužvajte novine i hodajte po staklu.

Rezultat će vas ugodno iznenaditi.

3. Limun.

Ova metoda ne samo da će vam omogućiti postizanje čistih prozora, već i ispuniti vaš dom ugodnom, svježom aromom. Iz limuna je potrebno iscijediti oko 50 ml soka, razrijediti ga vodom i oprati prozore.

Zatim obrišite površinu suhom.

4. Sol.

Obična kuhinjska sol lako se može natjecati s proizvodima iz trgovine. Uzmite čašu tople vode, u njoj otopite nekoliko žlica soli i krpom od mikrovlakana uklonite prljavštinu sa prozora.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki