Provjereni bakini lijekovi protiv nicanja zubića kod beba

Prvi zubić naše male bebe prava je sreća za cijelu obitelj, ali samo roditelji djeteta znaju koliko je plača i neprospavanih noći prošlo prije nego što je došao ovaj obiteljski ponos.

Jedan od prvih simptoma nicanja zubića je nagla promjena bebinog raspoloženja i postaje vrlo razdražljivo, plače i nema miran san. Ponekad je ovo stanje povezano i s visokom temperaturom, najčešće se javlja tijekom nicanja očnjaka koji su i najbolniji.

Srećom, prvo se izbiju zubi u sredini u donjem dijelu čeljusti, što obično prolazi samo uz plač i opću slabost, ali ne i temperaturu.

Nicanje mliječnih zubića kod beba obično počinje oko petog mjeseca. Tijekom prve tri godine života djeteta niče oko 20 zubića.

Svakakvi skupi lijekovi protiv bolova za bebe dostupni su na tržištu, ali rijetko su učinkoviti.

Danas vam donosimo neke sjajne bakine lijekove koji će vašoj bebi olakšati izbijanje zubića.

HLADNI RUČNIK

Stavite čistu, vlažnu krpu u zamrzivač na 10 minuta. Zatim neka beba to žvače, to će uvelike ublažiti bol otečenih desni.

ŽLICA

Stavite dječju žlicu kojom bebu hranite kašicom u zamrzivač na oko 5 minuta, a zatim mu je stavite u usta. Beba će samo početi njime trljati desni. Hladnoća vrlo brzo ublažava bolove kod nicanja zubića, ali ni u kojem slučaju ne dajte bebi hladnu hranu, jer kada prođe niz grlo, dijete se od nje može ozbiljno razboljeti.

KAMILICA

Kamilica ima izrazito snažno protuupalno i ublažava bol. Skuhajte uvarak od biljke i nakon što se dobro ohladi, njime natopite čistu krpu, pa mašću lagano izmasirajte desni. To će vašem djetetu uvelike olakšati nelagodu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki