7 neobičnih načina korištenja limunske kiseline u svakodnevnom životu

Limunska kiselina je u arsenalu svake iskusne domaćice, jer je vrlo moćno sredstvo za čišćenje.

Postoji veliki broj načina korištenja limunske kiseline koji će vam pomoći uštedjeti novac pri kupnji skupe profesionalne opcije.

Kako možete koristiti limunsku kiselinu kod kuće:

1. Pomozite perilici rublja.

Ovaj korisni gadget također ponekad treba njegu jer pati od prljavštine. Trebate uzeti malu količinu limunske kiseline (ako je vaša jedinica standardne veličine), dodati prašak za pranje i započeti postupak kao i obično.

limun

2. Spašavanje kuhala za vodu od kamenca.

Kuhala za vodu potrebno je redovito uklanjati kamenac. Najjednostavniji i najučinkovitiji način je ovaj: dodajte limunsku kiselinu, vodu i prokuhajte. Nakon toga izlijte sredstvo za čišćenje, ponovno napunite vodom i prokuhajte.

Ispustimo vodu i kotlić je očišćen.

3. Čišćenje od hrđe.

U 300 ml octa potrebno je razmutiti oko 80 grama limunske kiseline. Nanesite ovaj proizvod na površinu koju želite očistiti i počnite s obradom.

4. Pomoć sobnim biljkama.

Limunska kiselina pomaže u poboljšanju tla (mala količina se dodaje izravno u tlo), a također štedi biljke od žutila.

U tu svrhu, mala količina limunske kiseline mora se otopiti u vodi i nanijeti na cvijeće pomoću raspršivača.

5. Očistite prozore.

Ako se na prozorima nakupila veća količina prljavštine, onda limunska kiselina može pomoći u uklanjanju. Kako pravilno pripremiti proizvod: uzmite pola litre tople vode i umiješajte 100 grama limunske kiseline.

Ovaj omjer je prikladan kada prozori nisu prani dulje vrijeme.

6. Sjajne pločice.

Za poliranje pločica dok ne zasjaje, možete isprobati sljedeću provjerenu metodu. Trebat ćete razmutiti 1 paket limunske kiseline u 2 litre vode. Dobivenu smjesu nanesite na pločice. Zadivit će vas svojim sjajem.

7. Protiv masnih mrlja.

Limunska kiselina etablirala se kao jedno od najučinkovitijih sredstava u borbi protiv masnih mrlja. Samo pomiješajte limunsku kiselinu s vodom i počnite tretirati mrlje. Između ostalog, limunska kiselina služi i kao snažan antiseptik.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki