Iznenadit ćete se: 7 načina korištenja votke u svakodnevnom životu za koje malo ljudi zna

Vodka je neizostavni atribut stereotipa stranaca, bez kojeg jednostavno ne mogu zamisliti slavensku osobu.

Mnogi od njih su sigurni da niti jedan Slaven ne može živjeti dan bez ovog alkoholnog pića. Zapravo, ne može ga svatko piti zbog specifičnosti okusa i mirisa.

Ali u svakodnevnom životu može postati nezamjenjiv pomoćnik. S kojim pitanjima nam može pomoći? votka:

1. Uklonite flaster bez boli.

Čak nam i omiljene cipele nakon zime mogu “zadati” vrlo bolne žuljeve koje liječimo flasterom. Međutim, također može biti teško ukloniti, jer je to prilično neugodan postupak.

votka

Srećom, postoji vrlo jednostavan način: ulijte malo votke na flaster i sigurno ga uklonite. Alkohol neutralizira učinak ljepila.

2. Naočale.

Svi znaju da je teško dobro očistiti naočale – kako sunčane, tako i naočale za vid, jer ostaju mrlje i mrlje. Namočite krpu u votku i obrišite dodatak – osim toga, ova metoda ubija sve štetne mikroorganizme.

3. Stare mrlje.

Ako na vašem tepihu postoje stare mrlje od sasušene hrane koje se teško uklanjaju konvencionalnim metodama, tada problematično mjesto pospite votkom. Nakon toga možete očistiti područje bez ikakvih problema.

4. Alatni strojevi.

U kupaonici uvijek živi puno bakterija – toplo, vlažno okruženje je povoljno mjesto za njih. Iz tog razloga stručnjaci preporučuju korištenje jednokratnih britvica i njihovo bacanje nakon upotrebe.

Postoji jednostavan način koji će vam omogućiti da koristite stroj sigurno i dugo – uronite ga u posudu s votkom. Usput, ova metoda također će vam omogućiti da se zaštitite od hrđe: alkohol uključen u sastav neće mu ostaviti nikakve šanse.

5. Problematična koža.

Postoji neobičan način rješavanja akni i proširenih pora. Očistite lice svojim uobičajenim proizvodom, zatim dodajte votku na vatu i obrišite problematično područje. Zatim koristite tonik i hidratantnu kremu.

6. Proizvod za rast kose.

Među zanimljivim svojstvima votke je stimulacija rasta kose. Da biste to učinili, dodajte malu količinu napitka u sredstvo za pranje kose.

Nakon kratkog vremena moći ćete primijetiti da vaša kosa raste mnogo brže.

7. Sredstvo protiv insekata.

Tijekom ljeta u kuhinji se mogu pojaviti neugodni stanari – mušice – koje je vrlo teško istjerati. Postoji jednostavna i provjerena metoda kako ih “protjerati”: u 400 ml vode dodajte nekoliko kapi sredstva za čišćenje i malo votke. Pomiješajte i operite njihovo stanište.

Nakon takvog “napada”, mušice će zaboraviti put do vaše kuće.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki