7 načina korištenja octa kod kuće za koje malo ljudi zna

Ova bistra tvar se može naći u svakoj kuhinji, jer je ocat često sastojak u pripremi nekih jela.

Ali ocat se može koristiti ne samo u kuhanju – u svakodnevnim stvarima može činiti prava čuda.

Kako koristiti ocat:

1. Učinkovita pomoć u poljoprivredi.

Ako imate vlastiti vrt, okućnicu ili cvjetnu gredicu, onda se susrećete s problemom plijevljenja, što zahtijeva puno vremena i truda.

ocat

Također uništava stanje vaših ruku i manikure.

Postoji nevjerojatno jednostavan način da se riješite neželjenih biljaka: jednostavno poprskajte korov octom razrijeđenim s vodom.

2. Mrlje od dezodoransa.

U toploj sezoni nemoguće je odbiti korištenje dezodoransa, ali higijenski proizvod ima jedan nedostatak – uočljive mrlje koje mogu ostati na odjeći čak i nakon pranja.

Prije pranja dodajte ocat na problematično mjesto i stavite predmet u perilicu.

3. Jabučni ocat.

Može pomoći kod upale grla zbog prehlade ili upale grla. Potrebno je razrijediti žlicu octa (samo jabuka!) u čaši čiste vode za piće sobne temperature i grgljajte.

Odmah ćete osjetiti vidljivo poboljšanje – simptom boli će nestati gotovo trenutno.

4. Njega kose.

Opet će u pomoć priskočiti jabučni ocat. Uz njegovu pomoć svoju kosu možete dovesti u ispravno stanje – kosa će vam biti lijepa kao da ste upravo izašli iz kozmetičkog salona.

Uzmite čašu obične vode i umiješajte žličicu jabučnog octa. Ovom otopinom morate isprati kosu nakon svih postupaka njege.

5. Riješite se naljepnice.

Proizvođači često lijepe naljepnice tako čvrsto da se ne mogu pravilno ukloniti. Treba zagrijati malo octa, namočiti njime spužvu i mirno ukloniti nepotrebni ljepljivi papir.

Ista metoda će raditi s oznakama cijena na stvarima.

6. Riješite se hrđe.

Uzmite tavu, napunite je octom, stavite predmete s kojih želite ukloniti hrđu. Sve treba prokuhati i zatim lako ukloniti tvrdokornu hrđu.

7. Riješite se kamenca.

Nema potrebe trošiti novac na skupo sredstvo za čišćenje ako u kuhinji imate ocat. Pomiješajte ga s vodom i prokuhajte. Isto se može učiniti s perilicom posuđa.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki