5x Timo-tea o Timothée Chalametu

Njegova revolucionarna uloga donijela mu je nominaciju za Oscara, njegov izgled milijune obožavatelja, a njegov talent obećanje doživotnog uspjeha u Hollywoodu. U čemu je tajna Wonka-zvijezda Timothée Chalamet? Vrijeme je da podijelimo malo Timo-tea o Timothée.

1. Rođen je za ekrane

U redu, djelomično zato što tehnički potječe iz kolijevke za nebabe s nekim slavnim članovima obitelji, ali uglavnom zato što se njegov talent pokazao neosporivim. Mladi Timmy je primljen u srednju školu za posebno talentiranu djecu (sa Jennifer Aniston, Nicki Minaj i Sarah Paulson kao prethodnici), gdje je dobivao jednu ulogu u predstavama. Videozapisi su zaživjeli vlastitim životom na YouTubeu, istaknuli se među vršnjacima i donijeli mu mjesto na prestižnom Sveučilištu Columbia i Sveučilištu New York, gdje su čak izgradili njegov nastavni paket prema njegovom planu. Da, onda mora da ste vrlo posebni…

2. I ekran je opsjednut njime

Gdje se 2017. još pričalo o njegovoj prodornoj ulozi – u Zovite me svojim imenom – unutar dvije godine odmah je nastavio s (glavnim) ulogama u blockbusterima kao što su Bubamara, Prekrasan Dječak, Kralj i Mala žena. Nakon kratkog daha, vratio se dvije godine kasnije kako bi glumio Dina, gdje je njegov nastup kritičari opisali kao ‘savršen’. A kad već govorimo o savršenom… dodaj Kišni dan u New Yorku Woodyja Allena na vaš popis za promatranje, na kojem ima a omamljen Chet Baker obrada svira na klaviru. Ne spominji to!

3. Svestraniji je od kameleona

Od znanstvene fantastike do romanse i od drame do stand-upa, uspijeva prikazati svaku ulogu tako uvjerljivo da zapravo postoji samo jedno objašnjenje: ovaj čovjek morao je proživjeti gotovo petnaest prethodnih života prije nego što je ušao u sadašnji. predivan odabrano tijelo.

4. Ostao je tako fin i normalan

Ta prijelomna uloga Zovite me svojim imenom o čemu smo pričali? To ga je dovelo do nominacije
za Oscara i, s osamnaest godina, najmlađi glumac koji je osvojio tu čast u osamdeset godina. I, tu nije stalo. Drugi film u kojem je glumio te godine, Bubamara, također je bio nominiran za Oscara. “Chalamet je zvijezda u usponu koja će bez sumnje imati dugu, uspješnu karijeru u Hollywoodu”, napisala je organizacija. Pravo otkriće, Tim. I zbog toga je i sam bio pomalo sramežljiv… “Usuđujem se priznati da sam bio mega zvijezda tijekom dodjele nagrada. Sve mi je bilo novo – vidio sam Meryl Streep po prvi put u stvarnom životu. Zapravo sam samo sjedio tamo kao obožavatelj!”

5. O granici govori lijepu riječ

Preko svog oca Francuza i mnogih ljeta u zemlji ljubavi, Francusko-Amerikanca princ šarajući naša srca ne na jednom, nego na dva jezika très tuci brže. Stvaran, učini sebi uslugu i potražite intervjue s Timom na francuskom jeziku. Kladimo se da spontano sanjate o kroasanu ispod Eiffelovog tornja gospodine Chalamet?

Zanima li vas više Timo-tea o Timothée Chalametu? Možete ga pročitati u najnovijoj Graziji. Sada u trgovini!

Tekst: Ivana Batstra | Slika: NL slika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki