Zašto su krastavci gorki: ne znaju svi ljetni stanovnici – ovo vrijedi zapamtiti

Mudrije je unaprijed znati kako spriječiti pojavu gorčine u krastavcima.

U tom slučaju moći ćete zaštititi usjev od pojave neugodnog okusa.

U pravilu postoje tri razloga zašto povrće može imati gorak okus, rekla je stručna agronomkinja i dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti.

Što su oni?

vlaga

Važno je uvijek zapamtiti da voda dominira sastavom krastavaca: čini više od 90%. Stoga je iznimno važno krastavcima davati samo onoliko vode koliko im je potrebno.

Posebno je važno ne zaboraviti na povrće u vrućem vremenu.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Hranjive tvari

Ljetni stanovnici koji redovito uzgajaju visokokvalitetne krastavce znaju da moraju primijeniti puno gnojiva. Međutim, mora imati sustav.

Stoga hranjiva dodajte ovisno o potrebama krastavaca u pojedinoj fazi razvoja.

Vrijeme

Ako počnete primjećivati ​​da vrijeme “skače”, morate se pobrinuti za pokrovni materijal. Bit će korisno i na vrućem danu i na hladnoj noći.

Ranije smo govorili o tome zašto glavice kupusa pucaju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki