Kako zaštititi cvijeće na prozorskoj dasci od hladnoće koja dolazi s prozora: genijalno rješenje

Ako stavite ruku na prozorsko staklo, vjerojatno ćete osjetiti hladnoću koja dolazi iz njega. Korijenje biljaka osjeća se isto.

Prema stručnjaku internetske publikacije BelNovosti, agronomu i dizajneru krajolika Anastasiji Kovrizhnykh, ljubičice i falenopsis definitivno neće voljeti kontakt s hladnoćom.

A stvar nije ni u žućenju i opadanju lišća (što se, usput, može nazvati i noćnom morom za vrtlara), već iu činjenici da se zbog niskih temperatura povećava rizik od truljenja korijena.

Brzo saznajmo kako možete zaštititi svoje “zelene ljubimce” od životnih uspona i padova.

A u tome će vam pomoći obična izolacija od folije, čiji komadić možda još imate nakon popravka.

ljubičica
Fotografija: © Belnovosti

Ovaj materijal ima staničnu strukturu i ljusku niske toplinske vodljivosti, što ga čini toliko vrijednim za nas.

Savijte traku izolacije tako da stane u kut između okvira prozora i praga. Pričvrstite krajeve dvostranom (lakše) ili samoljepljivom trakom (lakše se čisti).

Ako uopće ne želite lijepiti traku – na primjer, ako redovito otvarate prozor da prozračite prostoriju, samo pritisnite traku izolacijske folije u kut i pritisnite je loncima.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki