Postoji mišljenje da je krumpir štetan proizvod jer je visokokaloričan i ometa proces mršavljenja.
Ali je li to stvarno tako?
Odgovor na ovo pitanje dala je dr. Emily Johnston iz SAD-a.
Stručnjak je istaknuo da je krumpir pogodan za dijetalnu prehranu jer, kada je pravilno pripremljen, sadrži malo kalorija, a sadrži i složene ugljikohidrate koji daju energiju.
Ovo nisu sve prednosti krumpira.
Činjenica je da plodovi sadrže vitamin C koji je neophodan za normalno funkcioniranje imunološkog sustava.
Osim toga, povrće sadrži vlakna koja su korisna za probavu.
Johnston je preporučio kuhanje korjenastog povrća. U tom slučaju krumpir treba poslužiti bez soli i umaka.
Liječnik je također primijetio da je glavni izvor vlakana kora, pa je bolje kuhati krumpir u košuljici.
Odgovarajuća publikacija objavljena je u izdanju Američke udruge za srce (AHA).