Podgrijana juha ne samo da gubi svoj izgled, već postaje i opasna za zdravlje, upozoravaju stručnjaci.
Mi vam kažemo kako pravilno čuvati i podgrijati juhu.
Kako pravilno podgrijati juhu
Prvo, možete pripremiti samo juhe sa začinima (boršč, juha od kupusa, rassolnik) za buduću upotrebu.
Pire juhe i juhe od tjestenine najbolje je pripremiti za jedan obrok.
Ako to nije moguće, nakon kuhanja juhu je potrebno brzo ohladiti (npr. lonac s juhom staviti u veću posudu napunjenu hladnom vodom) i staviti u hladnjak.
Stručnjaci preporučuju da juhu ne ostavljate na štednjaku dok se potpuno ne ohladi. Topla mesna juha izvrsno je tlo za razmnožavanje bakterija.
Zagrijte juhu u obrocima, ulijevajući je u manju posudu za umake. Podgrijavanje juhe u velikom loncu brže će se pokvariti.
Ranije smo vam rekli zbog kojih se navika ljudi debljaju nakon 30.