Dijete plače, zahtijevajući da se ispuni njegov zahtjev: koju bi “čarobnu” frazu roditelji trebali reći u ovoj situaciji?

Djeca ne vole da im se nešto uskraćuje.

Klasičan primjer je nevoljkost mame i tate da sinu ili kćeri kupe još jednu igračku.

U ovakvoj situaciji mnoga djeca neće htjeti odustati. Oni će stvoriti glasnu histeriju, shvaćajući da dječje suze mogu prisiliti roditelje na ustupak.

Ipak, majka i otac trebali bi pričekati neko vrijeme prije nego što odluče ispuniti zahtjev. Prvo, roditelji moraju predočiti bebi jedan važan zahtjev.

dijete
Fotografija: © Belnovosti

Koju frazu trebate izgovoriti?

Djetetu koje je počelo biti hirovito zbog odbijanja ispunjenja jednog ili drugog zahtjeva, potrebno je reći sljedeće: “Saslušat ćemo te tek kad se smiriš.”

Zamolite bebu da govori normalnim glasom. Neka vaše dijete zna da će njegov zahtjev biti ignoriran ako nastavi plakati ili vrištati.

Ako dijete radi ono što se od njega traži, onda roditelji trebaju učiniti ustupak.

“Koja je svrha odgojnog trika ako se dijete ne odbija?” – vjerojatno će se mnogi zapitati.

Odgovor je jednostavan: glavni cilj je naučiti dijete komunicirati bez suza i histerije. Dijete mora shvatiti da je takva “ucjena” neprihvatljiva.

Sljedeći put, dijete se može odbiti, jer je malo vjerojatno da će plakati, shvaćajući besmislenost ove radnje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki