Drugačiji kruh koji se jede kao međuobrok jer se radi sa sirom, maslinama i ružmarinom.
Georgea Dimitrakopoulosa
Porcije: 4 Vrijeme pripreme: 10′ Vrijeme kuhanja: 50′ Gotovo za: 60′ Vrijeme čekanja: 130
Materijali
Za tijesto
2 vrećice suhog kvasca
1 žličica slatki šećer
700 gr. brašno za sve namjene
1 žličica slatka sol
1/2 šalice e.p. maslinovo ulje
tople vode, koliko je potrebno
Za nadjev
1 veliki luk, narezan na tanke ploške
200 gr. slana feta, izmrvljena
100 gr. krem sir, izmrvljen
100 gr. Kalamon masline, bez koštice
2 žličice žlice ružmarina, osušenog
e.p. maslinovo ulje
ružmarin
krupna sol
Postupak
Na malo ulja i soli pirjajte luk dok ne uvene. Kvasac i šećer u velikoj posudi s malo tople vode prstima otopite dok se potpuno ne otopi.
Dodajte posuto brašno, maslinovo ulje i sol te polako dolijevajte vodu, mijesite dok ne postane mekano tijesto koje se malo lijepi za prste. Napravimo kuglu i poklopimo. Ostavite da se diže na toplom 1,5 sat.
Zagrijte pećnicu na 40°C. Nakon što je tijesto naraslo, razvaljajte ga valjkom za tijesto u deblji lim. Dodati luk, nadjenuti posni sir, masline, ružmarin, zatvoriti i gnječiti šakama 2-3 puta po 5 minuta. Okrugli kalup za torte namastite, stavite tijesto i pritisnite da pokrije kalup.
Prelijte s malo ulja, pospite krupnom soli i aromama, pritisnite da malo uđe unutra, poškropite vodom, pokrijte ručnikom i stavite peći, dok se ponovno ne digne, oko 40′. Pojačati temperaturu i peći na 180°C 40-50 minuta. Pustimo da se ohladi.
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: M. Georgiadis- Fotografija: STUDIO M
časopis za masline.gr