Pomfrit: Ovo je tajna kako ih učiniti hrskavijima

Ono što se treba dogoditi da bi vaši krumpirići bili savršeni jest da budu savršeno pečeni iznutra prije nego što počnu gorjeti izvana.

Da biste to postigli, morat ćete dvaput skuhati krumpir. I to bi moglo zvučati kao dvostruki posao, ali ako želite lagane, hrskave krumpiriće, ovo je jedini način da to dobijete. Inače će izvana biti hrskavi, a iznutra sirovi ili uopće neće biti hrskavi.

Pogledajte točno što trebate učiniti.

Nakon što izrežete krumpir, prebacite ga u zdjelu hladne vode zajedno s 1 žlicom. limun. Tako neće pocrniti dok ne dođe vrijeme kuhanja.

Ovako će na kraju izgledati vaš krumpir.

Ulijte nekoliko čašica leda u zdjelu krumpira. Stavite posudu u hladnjak na 30 minuta. Razlog zašto to radimo je da spriječimo da krumpir prebrzo porumeni tijekom prženja.

Najbolje ulje za hrskave krumpiriće je ulje od kikirikija. Dio toga ulijte u tavu i pustite da se dobro zagrije.

Posušite krumpir ručnikom. Stavite ih u ulje na 6-8 minuta. Izvaditi ih iz tepsije i ostaviti na tanjiru obloženom kuhinjskim papirom da se malo ohlade. Možete ih čak staviti u hladnjak dok ne dođe vrijeme za posluživanje. U suprotnom, ostavite ih vani najmanje 15 minuta.

Nećete htjeti jesti samo jedno jelo.

Ponovno zagrijte tavu s uljem i kad se ponovno zagrije, ponovno pržite krumpire još 2-3 minute ili dok ne postanu hrskavi izvana.

Izvadite ih na tanjur, pospite solju i origanom i odmah poslužite najukusniji pomfrit koji ste ikada jeli.

izvor: spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki