Jednostavni lagani zanati za Novu 2024. godinu – stotinu ideja za vašu djecu

vijenac za Novu godinu

U kojoj dobi se dijete može upoznati s kreativnošću? Što prije to bolje. Čim nauči držati škare i kist za ljepilo. Jednostavni zanati za Novu godinu reći će vam što možete učiniti u ranoj dobi i pomoći vam da dobijete inspiraciju.

U ovom članku:

Božićna drvca napravljena od štapića sladoleda

Štapići preostali od sladoleda mogu se koristiti za izradu laganih božićnih drvca. Osnovni materijali koji će vam trebati:

  • 3 ili više drvenih štapića za sladoled;
  • boje;
  • ljepilo.

Božićna drvca

Osim toga, za ukrašavanje možete koristiti kamenčiće, gumbe, niti, pompone u boji itd.

Kako to učiniti:

  1. Za prvu opciju, tri štapića su zalijepljena u trokut i obojena zelenom bojom. Deblo može biti izrađeno od ostataka štapića, smeđeg papira ili pomoću užeta za rublje. Nakon toga se ukrašavaju drveni štapići. Za veći sjaj možete omotati trokut štapića zelenim nitima.
  2. Za drugu opciju zalijepite ga preko smeđeg štapa (debla) od većeg prema manjem, ukrasite i pričvrstite privjesak. Ova igračka može poslužiti i za ukrašavanje pravog božićnog drvca.

napravljen od štapića za sladoled

Obrt za božićno drvce

od štapića i konca

privjesci

Jednostavni rukotvorini na temu Nove godine izrađeni od niti

Možete koristiti niti za izradu papirnate ploče, privjeska za božićno drvce ili ažurnog volumetrijskog božićnog drvca. Apsolutno svaka nit je prikladna za obrt. Ovo je dobar način za smještaj ostataka i ostataka nakon.

Što i kako učiniti:

  1. Za voluminozno ažurno božićno drvce omotajte niti premazane PVA ljepilom oko kartonskog konusa. Kako biste kasnije lakše uklonili drvce iz baze, karton se može zamotati u film. Nakon što se rad osuši, uklonite konus konaca i ukrasite ga perlama, kamenčićima i drugim stvarima. Po analogiji s božićnim drvcem, možete napraviti privjeske u obliku kuglica i.
  2. Za ploču izrežite trokut u sredini papirnate ploče. Na njegovim stranama napravite rupe u koje ćete umetnuti niti. Pričvrstite krajeve niti trakom iznutra prema van i ukrasite samo božićno drvce.
  3. Trokut koji je ostao od tanjura također se može pretvoriti u privjesak. Da biste to učinili, omotan je nitima i ukrašen na sličan način kao božićno drvce.

Novogodišnje zvijezde

češeri

Božićno drvce od konca i papirnate ploče

kuglice

Jednostavni i laki zanati od papira

Ono što ne možete smisliti od papira: snježne pahulje, razglednice, novogodišnji mobitel, voluminozna pahuljasta smreka, sigurne svijeće za ukrašavanje božićnog drvca i još mnogo toga.

Ovi su rukotvorini prilično ekonomični budući da većina njih zahtijeva samo škare, ljepilo i papir. Za kreativnost možete koristiti ne samo papir u boji, već i svijetli papir za pakiranje, role papirnatih ručnika, pa čak i stare časopise.

Možete ponoviti bilo koji od radova bez opisa fotografije, a za djecu će takva aktivnost imati blagotvoran učinak na razvoj finih motoričkih sposobnosti.

kuća od kartona

rolne toaletnog papira

karta sa zvijezdom

papirnate pahulje

Novogodišnja čestitka

privjesak za novu godinu

Papir

lažne svijeće

vijenac za Novu godinu

fotografija

Novogodišnji obrti od traka papira

Ako je dijete jako malo i ne može dobro baratati škarama, možete mu pojednostaviti zadatak tako što ćete papir odmah izrezati na trake, koje će potom izrezati na komade potrebne duljine.

Od ovih traka možete napraviti:

  • razglednice lijepljenjem dijelova na list debelog kartona (ovdje možete pronaći druge ideje);
  • usitnjavanje komada klamericom u obliku srca;
  • privjesak snjegović, srce, svjetiljka i drugi; u ovom slučaju, dijelovi se također mogu pričvrstiti klamericom;
  • od komada zelenog papira zalijepljenog oko baze;
  • bujna smreka, pričvršćujući dijelove na kartonski konus.

pruge

srca

privjesak za vrtnju

jednostavan cvijet

fotografija 2

jednostavne božićne rukotvorine

vijenac

ideje za fotografije

svjetiljke

pahuljasti konus

Korištenje cijevi, grančica i užadi u radu

Božićna drvca možete napraviti od takvih improviziranih materijala kao što su slamke za koktele i male grančice (slično izradi od štapića za sladoled).

slamke

Još jedna opcija za smreku: provucite cijev u trokutasti komad papira, sličan jedru. Ako cijevi umetnete u baznu kuglu, na primjer, napravljenu od plastelina, dobit ćete prekrasnu trodimenzionalnu zvijezdu pahulje.

šibice

ručno rađena novogodišnja čestitka

perle i pomponi

štapići

Jednostavni zanati za Novu godinu od filca

Zahvaljujući rubovima otpornim na habanje i svijetloj paleti boja, filc je idealan kreativni materijal za djecu svih uzrasta. Rad s filcom korak po korak izgleda ovako:

  1. Pronađite predložak životinje koja vam se sviđa (slijedite ovu vezu, simbol godine –).
  2. Tisak i izrada uzoraka pojedinih elemenata.
  3. Izrežite komade od filca u odgovarajućim bojama.
  4. Zalijepite dijelove.

Starija djeca mogu sašiti dva ravna komada i, napunivši ih poliesterskom podstavom, pretvoriti ih u trodimenzionalnu igračku. Važno je zapamtiti da roditelji ne bi smjeli ostavljati djecu bez nadzora kada rade sa škarama i iglom.

božićne igračke od filca

obrascima i idejama

Slike
Ovako možete napuniti igračku poliesterskom podstavom.

Jednostavna božićna drvca iz kalupa za pečenje

Mama voli peći ukusne cupcakese i ima puno kalupa za njihovo pečenje? Za najmlađu djecu možete ih pretvoriti u prekrasna božićna drvca, za ovo:

  1. Kalupe za cupcakese preklopim po pola jedan do tri puta.
  2. Ove praznine su zalijepljene na debelu kartonsku podlogu.
  3. Ukrasite zanat.

kalupi za muffine

jednostavni zanati za novu godinu

Jednostavni zanati od ukrasnih pompona

Plišani pomponi za kreativnost mogu se koristiti i za ukrašavanje i za izradu pojedinačnih radova od pompona. Mogu se lijepiti, šivati ​​ili nanizati na konac ili strunu za pecanje.

Za bebu će biti svijetli ukrasni elementi. Ako dijete već ide u školu, može napraviti trodimenzionalno božićno drvce od pom-poma na podlozi od pjene i uzeti ga kao dar. Ovo je jednostavan posao, ali postoji velika vjerojatnost da djeca predškolske dobi jednostavno nemaju dovoljno upornosti da pokriju cijeli obradak.

pom poms za božićno drvce

fotografija 3

neravnine

privjesci od šišarki

Privjesci i ploče s gumbima

Nizanjem gumba različitih boja i različitih promjera na deblju nit ili tanku žicu možete stvoriti simpatične privjeske za ključeve. Najjednostavniji od njih je božićni vijenac ili smreka, ali ako pažljivije odaberete gumbe, možete napraviti snjegovića u šeširu i čak.

gumbi

krugovi

Novogodišnje figure

Jednostavnija opcija za rad s gumbima je aplikacija. Da biste to učinili:

  1. Na debelom kartonu nacrtane su konture buduće slike. Što je jednostavnije, to bolje.
  2. Pomoću ljepila ispunite sliku gumbima odgovarajućih boja. Možete koristiti gumbe različitih promjera i tekstura.

Ako izrežete, na primjer, zvijezdu od kartona i zalijepite je s obje strane, tada može postati privjesak za.

gumbi

aplikacija

Jednostavni zanati za Novu godinu od češera

Konus je pojednostavljena slika smreke, zbog čega se najčešće koristi u novogodišnjim zanatima. U trgovinama za rukotvorine možete kupiti gotovu podlogu od pjene koju samo trebate obložiti špagom, papirom u boji ili pakiranjem i ukrasiti.

Ali ako niste mogli kupiti prazninu, možete je sami napraviti od debelog kartona. A dva ili više čunjeva različitih promjera, naslaganih jedan na drugi, učinit će rad realističnijim.

Božićno drvce od špage

fotografija 4

fotografija 5

fotografija 6

zvijezde

Evo i drugih ideja.

Jednostavni zanati od pamučnih jastučića

možete stvoriti pravi zimski krajolik sa snijegom prekrivenim stablom, snjegovićem, dubokim snježnim nanosima i snijegom prekrivenim krovovima kuća. Za rad će vam trebati kartonska podloga, ljepilo, pamučni jastučići, filc za elemente u boji, škare i malo mašte.

obrti izrađeni od pamučnih jastučića

Čarolija od slanog tijesta

Vrlo lijepi ukrasi za božićno drvce mogu se napraviti od slanog tijesta:

  • 1 dio brašna;
  • 1 dio fine soli;
  • malo vode zamijesiti cvrsto tijesto.

Proizvodi od tijesta mogu se sušiti na zraku ili u pećnici. Jednostavne rukotvorine za Novu godinu mogu se napraviti u kratkom vremenu, ali koristi od takvog rada bit će ogromne. Uostalom, dijete će se zabaviti i korisno provesti sa svojim roditeljima, naučiti kako koristiti poznate predmete na nekonvencionalan način, a zahvaljujući gotovom radu, kuća će biti ispunjena čarobnom novogodišnjom atmosferom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki