Zanimljivosti o Hollywoodu: ovo još ne znate

U modernom svijetu samo gluhi nisu čuli za Hollywood.

Ali jedno je čuti, a drugo znati točne činjenice o njemu.

1. Možda je malo razočaranje za obožavatelje sofisticiranih slavnih osoba što moraju kupiti zvijezdu na Walk of Fame.

Da, svake godine žiri odabere 20 kandidata, ali bez plaćanja nema nade za stvaranje zvijezde. 30.000 dolara plaća se Gospodarskoj komori Hollywooda. Možete doprinijeti kao dar.

2. Od gotovo 2,5 tisuće zvijezda na Hollywood Walk of Fame, samo se jedna jasno razlikuje od ostalih. Postavlja se izravno na zid Kodak Theatrea, a ne na pločnik. Njegov vlasnik je Muhammad Ali. Vodilo se računa koliko je Ali veliki čovjek i njegova volja je poštovana.

Hollywood

3. Zašto je Hollywood postao prijestolnica svijeta filma? Jedan od razloga bio je “jedinstveni integritet” Thomasa Edisona i njegove tvrtke sa sjedištem u New Jerseyju, koja je držala većinu patenata potrebnih za snimanje filmova.

Filmaši su počeli bježati sve dalje prema zapadu, gdje ih je bilo teže progoniti. Skrasili su se u Los Angelesu.

4. Poznati natpis na brdu nastao je 1923. godine. Slova su bila visoka 15 metara. Godine 1949. uklonjena su zadnja četiri znaka (zemlja), natpis je obnovljen i korišteni su nešto manji oblici – 13,7 metara. Cijeli natpis trebao je biti uklonjen nakon godinu dana.

5. U četvrti Hollywood postoji samo jedan filmski studio. Ovo je Paramount studio od 26 hektara. Sve ostale etikete već su se preselile u druge dijelove Los Angelesa.

6. Prvi film snimljen u Hollywoodu snimljen je 1910. godine i zvao se “U staroj Kaliforniji”. 17-minutna nijema melodrama snimljena je u vrijeme kada je većina Meksikanaca živjela u Kaliforniji.

Redatelj Griffith odabrao je malo selo Hollywood kao kulisu za produkciju zbog atraktivne scenografije i lokalnog stanovništva.

7. Početkom 1976. kalifornijski zakon o ukidanju marihuane stupio je na snagu. Danny Finegood pridružio se zabavi u slavljenju amandmana tako što je malo poboljšao znak Hollywooda.

Koristili su zavjese da pretvore zadnja dva o u e. “Hollid” se radosno oglasio na brdu, na oduševljenje svih ljubitelja kanabisa.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki