Top 5 mitova o zdravoj prehrani: mišljenje stručnjaka

Danas je postalo vrlo moderno voditi zdrav stil života.

Sve više ljudi kaže da su pobornici zdrave prehrane, no ne znaju svi njezina prava načela.

Mnogo je mitova o zdravoj prehrani.

1. Dakle, prvi mit je izjava da je potrebno uzimati komplekse vitamina i minerala. Činjenica je da su znanstvenici dokazali da se ovi sintetski proizvedeni vitamini ili apsorbiraju samo 20 posto ili se uopće ne apsorbiraju.

Pa ima li smisla piti pune šake tableta? Nema sumnje da su našem tijelu potrebni zdravi vitamini, no puno ih je bolje unositi hranom. Konzumiranje što više svježeg voća i povrća pravi je princip dobre prehrane. Glavno je da su povrće i voće sezonski.

jagoda

2. Postoji mišljenje da je smrznuto povrće manje zdravo od svježeg. Međutim, sada moderne tehnologije pomažu u očuvanju svih vitamina u povrću.

Proces zamrzavanja je toliko brz da ne dopušta povrću da izgubi svoja korisna svojstva, tako da ga zimi možete sigurno jesti.

3. Još jedan uobičajeni mit nas uči da gaziranu vodu zamijenimo energetskim pićima. Međutim, energetska pića su mnogo štetnija od gaziranih pića jer sadrže još više šećera.

Najbolje je izbjegavati oba pića. Pijte puno obične vode. Osim toga, zeleni čaj se smatra korisnim za zdravlje.

4. Jedna od najpogubnijih navika za zdravlje je korištenje zaslađivača. Nema sumnje da je s njima puno lakše mršaviti. Ali oni usporavaju vaš metabolizam.

To znači da ćete nakon duljeg uzimanja nadomjestaka početi imati ozbiljne metaboličke probleme koji se ne mogu riješiti bez pomoći iskusnog stručnjaka. Bolje je piti čaj bez šećera nego mu dodavati zaslađivače.

5. Još jedan mit koji se ukorijenio u našem društvu je mit o prednostima takvog suhog doručka kao što je muesli. Prema proizvođačima, müsli je trebao biti zdrav, ali zbog svog okusa nije bio tražen. Sada su muesli jako ukusni, ali nimalo zdravi. Štoviše, prilično su kalorične.

Uvijek pažljivo provjerite sve podatke o prehrani kako biste bili sigurni da ćete imati koristi, a ne štetu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki