Kako biti uspješan u spojevima




Foto: iStock/Gulliver

S dolaskom jeseni svi želimo isprobati nešto novo i unijeti svježinu u svoju uobičajenu svakodnevicu. Za nas koji smo već izvan obrazovnog sustava pitanje postaje još aktualnije – kako pronaći nove kontakte koji će nam donijeti tople emocije tijekom hladnih dana? Ako želite biti uspješniji u upoznavanju novih ljudi, podijelit ćemo vam nekoliko savjeta. Primjenjuju se na romantične veze, kao i na prijateljske ili profesionalne kontakte.

Izlazi više

Jedan od najboljih savjeta je i najjednostavniji: morate izaći iz kuće ako želite upoznati nove ljude. Dok sjediš na kauču, gledaš reprize serija ili se izgubiš na Pinterestu, nećeš nikoga upoznati. Naravno, ove su aktivnosti s vremena na vrijeme izvrsne, ali trebate redovito izlaziti i prekinuti svoje stare navike. To je jedini način da prevladate svoju tjeskobu – otiđite u trgovinu, posjetite knjižaru ili počnite ići na ples ili jogu. Sve što će vam pomoći da upoznate nove ljude.

Gledajte ljude u oči

Kada upoznate novu osobu, gledajte je u oči dok razgovarate. Ne samo da će cijeniti izravnost i pažnju koju mu dajete, već se ljudi koji uspostavljaju kontakt očima automatski percipiraju kao iskreniji i bolji slušatelji.

Više slušajte, manje pričajte

Tišina je tako dobra stvar! Biti dobar slušatelj jedna je od najkorisnijih stvari koje možete učiniti za sklapanje novih prijateljstava. Svi mi u određenoj mjeri volimo dijeliti informacije o sebi, ali slušanje će vam pomoći da drugu osobu opustite. Osnažite druge da dijele, vjeruju i daju informacije vama.

Ne budi previše znatiželjan

Kada upoznate nove ljude, ponekad je teško ne biti znatiželjan zanimaju li vas oni. Postoji razlika između zadiranja u nečiji osobni prostor i jednostavnog traženja općih informacija. Pazite gdje je granica između dosađivanja i jednostavnog pokazivanja interesa.

Tijekom svog života morat ćete upoznati mnogo različitih ljudi. Uvijek je dobro ostaviti dojam pažljive osobe kojoj se može vjerovati i s kojom je lako razgovarati. Morate biti dostupni ljudima koji vas žele upoznati i istovremeno biti netko vrijedan upoznavanja. Budite dobar i pažljiv slušatelj. Kako biste olakšali komunikaciju, započnite razgovore o temama koje sve zanimaju. I ne zaboravite se zabaviti! Kada imate interes za druge i izražavate tu emociju, to potiče njihov interes za vas.

Ako želite ove savjete primijeniti u praksi, ono što ste pročitali možete prakticirati tako da odete na zabavu za spojeve. Tijekom proteklih 5 godina ove su zabave postale tradicija u životu metropole. Klub R je 15. rujna organizirao 42. po redu događanje na temu „Školski tulum za samce“. Party će se održati u Gramophone Clubu od 20:00 sati, a za sudjelovanje su potrebne predprijave na .

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki