Prednosti “prijateljskih seks” veza




Foto: iStock/Gulliver

Formula prijateljski seks (ili skraćeno SPP) u posljednje je vrijeme sve popularnija, a njezinoj potvrdi pridonose i filmovi, no romantične komedije obično na te odnose gledaju previše površno i gotovo uvijek završavaju ljubavlju i sretnim završetkom.

Istina je da ovakav odnos između dvoje zrelih, odgovornih ljudi može imati mnoge prednosti. Pogotovo ako su mladi i fokusirani na karijeru, obrazovanje i pronalaženje sebe, a još uvijek žele imati seks i intimu (ali bez cijele priče o zaljubljivanju).

Je li SPP pravi za vas? Pogledajmo koje su njegove prednosti:

1. Nema pritiska

CCP se razlikuje od svih ideja s kojima smo odrasli o tome kakva bi trebala biti uspješna veza. Oboje znate da se nećete vjenčati i ne osjećate se ugroženo gubitkom identiteta. Dakle, nitko nema nikakva očekivanja od veze osim jedne stvari – da seks bude zabavan.

To vas oslobađa potrebe da pokušavate impresionirati drugu osobu. CPT je lijep, ležeran način da uživate u svom odnosu s drugom osobom.

2. Lakše je biti nepristran

Spolno prenosiva bolest ne znači da ćete se viđati samo radi seksa. Sigurno ćete razgovarati, ponekad se družiti, ali nećete biti toliko vezani u privatnom životu.

To je jako lijepo jer ćete imati zanimljive razgovore i dobiti iskreno i objektivno mišljenje o stvarima do kojih vam je stalo, neopterećeni svim tim stvarima o ljubavi-sve-o-tebi.

3. Zaštita je obavezna

Od početka znate da nećete dugo biti zajedno. To znači da je korištenje zaštite tijekom seksa obavezno. U ozbiljnim vezama dođe trenutak kada partneri prestanu čuvati jedno drugo – jer se osjećaju dovoljno ugodno i/ili vjeruju da će zauvijek biti zajedno.

Međutim, kod spolno prenosivih bolesti prevencija se shvaća ozbiljno, jer niti jedno od vas dvoje ne želi komplikacije.

4. Seks je slobodniji

Dobra stvar kod spolno prenosivih bolesti je ta što možete imati spolni odnos s nekim i pritom biti neovisni. Kada osjećaje ljubavi i romantike zamijeni čista fizička privlačnost i radost otkrivanja vlastitog tijela, osjećate se puno slobodnije istraživati, ostvarivati ​​svoje fantazije, pomicati granice.

5. U redu je biti malo sebičan

U ljubavnoj vezi glavni fokus je na partneru. Želite da se osjeća izvrsno. Emocionalna povezanost je na prvom mjestu, no ponekad se to odražava na kvalitetu seksa.

Sa SPP-om ne stavljate potrebe druge osobe ispred svojih. To je zato što znaš da nećeš dugo biti zajedno. Ali bez svih tih briga, seks je prirodniji i zabavniji.

6. Imate više vremena za sebe

To je najbolje od oba svijeta. Više ne morate gubiti nepotrebne sate tražeći da upoznate nekoga u barovima ili na stranicama svaki put kad vam se poželi seks. Ali ne morate trošiti vrijeme na njegovanje i njegovanje ozbiljne veze. Jednostavno uživate u trenutku i pustite se. Jedina obveza koju imate je prema sebi.

7. Lako se lomi

Uz SPP, prekid je lakši i bez loših osjećaja, jer nisu uključene emocije, obećanja i obveze. Ako ga odlučite prekinuti, to neće biti popraćeno osjećajem gubitka kao kod većine kartica. Zapravo, čak i ako odustanete od seksa, i dalje možete biti prijatelji, što je teško postići ako ste u ozbiljnoj vezi.

Ovo su neke od prednosti SPP-a. Zahtijeva određenu razinu zrelosti i odgovornosti, ali ako dobro odigrate svoje karte, nije loša opcija za svakoga tko traži zabavu, pouzdan i zadovoljavajući seks bez obaveza ozbiljne veze.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki