Kako povećati obiteljski libido




Foto: iStock/Gulliver

Libido je vrlo krhka stvar. Loše raspoloženje ili obični umor dovoljni su da ženi ubiju želju za seksom. Želju za seksom treba održavati, a kako to najbolje učiniti, saznat ćemo sada.

Izlazite češće, vas dvoje. Nema veze što ste zajedno više od 10 ili 15 godina. Neka vam postane pravilo da jednu noć tjedno provedete zajedno. Idite u restoran ili kino.

Provjerite svoju hormonsku pozadinu. Možda kontracepcijske pilule utječu na vas ili uzimate druge lijekove koji smanjuju vaš seksualni nagon.

Podijelite kućanske poslove. Muškarac treba znati da njegovoj “polovici” nije lako zaokupiti se kuhanjem, čišćenjem ili drugim kućanskim poslovima nakon posla i završiti dan čitajući djeci bajke prije spavanja.

Bračna postelja teritorij je samo vas dvoje. Ne puštajte djecu, mačke ili psa u nju. Uspostavite tabu na vrata – naučite djecu da pokucaju na vrata ili vas pozovu prije ulaska u spavaću sobu.

Upišite seks kao zasebnu stavku u svom dnevnom rasporedu. Zvuči pomalo cinično, ali tijekom dana ovaj će vas podsjetnik pripremiti za ispunjavanje vaših bračnih dužnosti.

Naučite jednostavne načine kako se riješiti stresa. Dogovorite se s obitelji da pola sata smijete u tišini čitati knjigu, igrati se na računalu ili se opustiti u kadi.

Diverzificirajte hranu afrodizijacima. Liječnici su odavno rekli da hrana koja je bogata prirodnim sastojcima za razbuđivanje podiže libido. Jedite plodove mora, jagode, čokoladu, bademe, a muškarci orahe.

Pogledajte svoj odnos s partnerom. Nervira vas kako on/ona jede ili ne zatvara tubu paste za zube. Ako se stalno živcirate, posjetite psihologa.

Razmislite o zajedničkom hobiju. Održavajte vrt vikendice ili putujte zajedno. Zajednički interesi jako zbližavaju partnere ili jačaju želju.

Čuvajte svoje zdravlje. Smanjena seksualna želja može biti povezana s nelagodom u intimnom području, suhom kožom ili obilnim znojenjem. Takve reakcije mogu biti povezane s problemima štitnjače, kroničnim umorom ili stresom.

Izvor bgnes

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki