Okruglice su izvrstan poluproizvod koji se brzo kuha i pomaže vam da dugo zaboravite na osjećaj gladi.
Ali proizvodi kupljeni u trgovini mogu sadržavati štetne aditive.
Stoga neki ljudi radije sami pripremaju takvo jelo.
No, kada nemate vremena i ne želite dugo stajati za štednjakom, spasit će vas recept za lijene knedle.
Kako kuhati lijene knedle
Za pripremu tijesta potrebno je pomiješati 3 šalice brašna s čašom vode, a smjesi također dodati jaje i prstohvat soli. Čim je tijesto spremno, potrebno ga je zamotati u vrećicu i ostaviti pola sata.
U ovom trenutku trebali biste početi puniti. Za 500 g mljevenog mesa nasjeckajte glavicu luka i češanj češnjaka. Za svjetliji okus možete dodati malo soli i papra.
Tijesto je potrebno razvaljati i na njega staviti nadjev. Zatim je potrebno napraviti roladu.
Radni komad zatim treba izrezati na komade.
Lijene okruglice treba staviti na podlogu od prženog luka i mrkve.
Prelijte ih vrhnjem i vodom.
Posudu poklopite i pirjajte na laganoj vatri oko pola sata.
Ranije smo vam rekli kako odabrati prave knedle u trgovini.