Budući da krumpir redovito koristimo, tijekom jeseni i zime možemo skupiti veliku količinu kore.
Na temelju otpada pripremaju se različiti prehrambeni sastavi.
Stručnjak internetske publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, agronom i krajobrazni dizajner, savjetuje da pobliže pogledate tri najpopularnije metode.
Što su oni?
Najjednostavnije
Prvo morate potpuno osušiti koru. Nakon toga staviti u blender i pobrašniti. Ovo gnojivo je praktično za skladištenje i jednostavno za korištenje.
Posebna dekocija
Ova metoda podrazumijeva da se otpadna hrana u vodi 14 dana. U početku je bolje “napuniti” koru kipućom vodom.
Nakon toga, pripremljeni izvarak može se koristiti za hranjivo zalijevanje.
kaša
Ova tehnika pomalo podsjeća na prethodnu. Koru prelijte vrućom vodom i dobro promiješajte. Sastav se infuzira 48 sati.
Bolje je redovito miješati naše gnojivo u to vrijeme.
Nakon toga se pripremljena smjesa može ugraditi izravno u tlo kako bi se obogatilo.