3 problema s kojima se tinejdžerica može suočiti

Adolescencija je teško razdoblje za svako dijete i njegove roditelje. Djevojkama je posebno teško.

Kad postanu tinejdžeri, njihov se tjelesni i hormonalni nivo mijenja, što je samo po sebi teško podnošljivo. No nevoljama tinejdžerica tu nije kraj.

Predstavnice lijepog spola, kada uđu u prijelazno razdoblje, mogu se susresti s raznim problemima. O najčešćim od njih bit će riječi u nastavku.

Nasilničko ponašanje

Tako se naziva zlostavljanje u školi koje može pokvariti dojam i o najuzbudljivijem i najzanimljivijem učenju. Tinejdžerica može iz prve ruke iskusiti kako je to.

U opasnosti će biti oni koji su sramežljivi, plašljivi i koji se ne mogu zauzeti za sebe. Djevojka koja je previše društvena i samouvjerena vjerojatno će se pretvoriti u nasilnicu i sama će nekoga maltretirati.

djevojka
Fotografija: Pixabay

Obje ove krajnosti su loše.

Društveni mediji

Mnogi tinejdžeri ne mogu zamisliti svoj život bez njih, ne mogu si priuštiti proći pored tako zanimljivih stranica koje otvaraju toliko mogućnosti.

Djevojčice u ovoj dobi posebno su aktivne u korištenju takvih resursa, jer im je važno i predstaviti se i biti u tijeku sa svim novostima. Nema ništa loše u društvenim mrežama, ali svejedno postoji opasnost da će tinejdžerica tamo biti maltretirana i maltretirana.

To neće najbolje utjecati na njezinu psihu.

Loše društvo

Djevojka će vjerojatno željeti postati popularna kao tinejdžerica. Nastojat će steći prijatelje, društvo u kojem će hodati, s kojim će moći komunicirati.

Kako ne bi izgubila svoju poziciju, tinejdžerica će se nametnuti. Možda će početi isprobavati stvari koje su strogo zabranjene kod kuće, kako bi držala korak s prijateljima, pokazala svoju čvrstinu i zrelost.

Sve te opasnosti i problemi su stvarni. Roditelji bi trebali ostati budni i pažljivi kako ne bi propustili trenutak, poduzeli pravovremene mjere i izbjegli katastrofalne posljedice.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki