60 besplatnih radionica za djecu ispred Narodnog pozorišta 1. lipnja

Više od 60 kulturnih i obrazovnih inicijativa za djecu uključeno je u ovogodišnje izdanje Dječjeg sajma u Sofiji, koji će se tradicionalno održati 1. lipnja ispred Narodnog kazališta Ivan Vazov.

Suorganizatori događaja su Fondacija Iziart i Gradska opština, a sve inicijative za Dječji dan imaju besplatan ulaz.

Planirane radionice za 1. lipnja održavat će se tijekom cijelog dana od 11.00 do 20.00 sati na području Gradskog vrta te u obližnjim muzejima i galerijama. Tradicionalno, Zaklada Iziart također je razvila posebno dizajnirane igre za muzeje – djeca će moći postati otkrivači u Nacionalnom prirodoslovnom muzeju, Sveučilišnom botaničkom vrtu – Sofija, Institutu za etnografiju i folklor s Etnografskim muzejom i Sofijskoj gradskoj umjetničkoj galeriji. Posebno za događaj osmišljena je zabavna igra o Sofiji uz koju će djeca moći postati otkrivači i naučiti mnoge zanimljivosti o glavnom gradu.

Planirano je desetke radionica za djecu zainteresiranu za umjetnost, uključujući vitraje, arhitekturu, crtanje pijeskom, filcanje, keramiku. Posjetitelji će biti uvučeni u svijet znanosti – fizike i kemije uz posebno osmišljenu radionicu u kojoj će se cijeli dan izvoditi pokusi. Program uključuje i niz sportskih aktivnosti – ples, joga, tenis, nogomet, šah. Organizatori su pripremili i atraktivan scenski program – glazbene i scenske izvedbe, ples i igre za najmlađe. Po tradiciji bit će izloženo i pravo vatrogasno vozilo na koje će se mališani moći popeti i osjetiti uzbuđenje u ulozi pravih vatrogasaca.

Dječji sajam započeo je prije šest godina uz potporu Zaklade Amerika za Bugarsku, s više od 30 događanja u više od 10 gradova.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki