5 savjeta koji će vašem djetetu pomoći da prevlada strah od mraka

Sva djeca imaju svoje strahove. Neka djeca se boje sivog vuka, neka se boje izaći van bez roditelja.

Ima tipova koji se boje doktora, a ima i onih koji se boje glasne buke. Iako sva djeca imaju različite strahove, postoji jedan strah koji je poznat gotovo svima. Ovo je tama.

U sobi u kojoj se ništa ne vidi, dijete će se sigurno bojati biti. Njegovi roditelji će htjeti riješiti ovaj problem, osloboditi bebu tog straha, što je sasvim razumljivo i razumno.

Mama i tata trebaju biti sretni, jer možete pomoći svom djetetu da se prestane bojati mraka. Da biste to učinili, morate slijediti nekoliko preporuka.

Slušajte dijete

Morate razgovarati s bebom, pitati što ga točno plaši, zašto ga tama toliko plaši. Tijekom razgovora dijete će iznijeti svoja iskustva, što će samo po sebi smanjiti strah.

tama
Fotografija: Pixabay

Također će biti moguće razumjeti u kojem smjeru krenuti da se riješi problem.

Pohvalite dijete

U teškim trenucima djetetu je zaista potrebna podrška. Roditelji trebaju pohvaliti svoje dijete za hrabrost koju pokazuje u borbi protiv svog straha.

Trebali bi slaviti što je uspio ući u mračnu sobu, što je uspio u njoj zaspati. Tako će dijete imati snage riješiti problem.

Kupi noćno svjetlo

Takve svjetiljke izgledaju vrlo lijepo u mraku.

Dijete će čak rado ugasiti svjetlo kako bi pogledalo noćno svjetlo. Postupno će se njegov strah smanjivati.

Igrajte se u mraku

Roditelji bi to trebali učiniti kako bi dijete zapamtilo da u mraku može biti zabavno.

U tom će se slučaju stalno sjećati kako mu je bilo dobro u mračnoj sobi i više se neće toliko bojati odsutnosti svjetla.

Pravilo 10 sekundi

Roditelji ne bi smjeli naglo i iznenada gasiti svjetlo kada dijete ide spavati.

Bilo bi bolje da zamole dijete da zatvori oči, kažu mu nekoliko riječi i tek onda ugase svjetlo. Tako će se dijete postupno naviknuti na mrak i neće ga se bojati.

Sve ove preporuke dat će dobre rezultate. Mama i tata bi ih trebali raditi redovito, a ne povremeno. Tada će moći u kratkom vremenu osloboditi dijete fobije.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki