Mnogi su ljudi navikli dodavati ove popularne umake u svoju prehranu kako bi svoja jela učinili ukusnijima.
Ali važno je uzeti u obzir da su majoneza i kečap daleko od najzdravijih proizvoda..
Za neke zdravstvene probleme treba ih u potpunosti izbjegavati. To je izjavila nutricionistica Guzel Evstigneeva, javlja Moskva 24.
Prema riječima stručnjaka, popularni umaci nepoželjni su za one kojima je dijagnosticirana inzulinska rezistencija.
Ovo stanje je obično u pozadini dijabetesa, pretilosti ili metaboličkog sindroma.
Kao što je primijetio liječnik, u ovom slučaju važno je pravilno jesti i odabrati prirodne proizvode.
Osobe koje žele smršavjeti također bi trebale izbjegavati majonezu i kečap.
Stvar je u tome što je majoneza masni proizvod, a kečap sadrži puno šećera.
Drugi nedostatak je što su umaci potrebni za poboljšanje okusa jela i izazivanje apetita.