U Bjelorusiji je završena berba povrća, a ljetni stanovnici nastoje sačuvati povrće do zime kako bi održali ravnotežu vitamina i mikroelemenata.
No održati povrće svježim do sredine zime, pa čak i proljeća, relativno je teško.
Na primjer, ne možete staviti krumpir i luk jedan pored drugog, jer se luk ne slaže s drugim povrćem.
Pogledajmo ovo pitanje detaljnije.
Kako pravilno skladištiti povrće
Prije svega, važno je razumjeti da se krumpir i dalje može čuvati u hladnjaku, pod uvjetom da je temperatura 3-6 stupnjeva i vlažnost oko 95%.
Podsjećamo, ako ga čuvate na svijetlom mjestu, prilično brzo će pozelenjeti. Stoga se stavlja u drvenu kutiju ili ormar.
Krompir se također ne slaže s mrkvom i kupusom – sve će se pokvariti, jer krumpir upija vlagu drugog povrća.
Prije skladištenja povrće morate pažljivo razvrstati i odabrati samo cijele i zdrave plodove.