Važno je razumjeti razliku između rafiniranog i nerafiniranog biljnog ulja.
U prvom slučaju ne može biti govora o prednostima: jednostavno odabiremo najsigurniji proizvod za kuhanje, koji ne oslobađa otrovne tvari tijekom toplinske obrade.
U drugom slučaju, postoji mnogo korisnih opcija.
Koje se vrste biljnog ulja mogu nazvati najkorisnijim?
Posteljina
Ne znaju svi da ova vrsta biljnog ulja ni na koji način nije inferiorna u odnosu na skuplji proizvod – maslinu. Međutim, laneno ulje ima specifičan okus.
Iz tog razloga, tako korisno biljno ulje nije moglo steći dužnu popularnost.
Maslina
Ova činjenica sigurno nikoga neće iznenaditi, budući da je znanstvenim istraživanjima utvrđen pozitivan učinak maslinovog ulja na zdravlje.
Ovo je izvrsna opcija za zdravo srce, mladenačku kožu i lijepu kosu.
Senf
Ovo ulje izuzetno rijetko koriste domaćice, iako je njegov okus vrlo originalan. Ulje gorušice će bez napora preobraziti i najbanalniju salatu od povrća.
Ulje gorušice pomaže u snižavanju razine kolesterola i borbi protiv upalnih procesa u tijelu.
Ranije smo razgovarali o tome koja je vrsta soma najopasnija na svijetu.