Što učiniti sa sadnicama petunije nakon branja: cvjetanje će oboriti sve rekorde

Nakon branja sadnica petunije u zasebne posude zapremine 200 do 250 ml, korijenski sustav biljaka se aktivira i počinje razvijati novi volumen zemlje.

10 dana nakon branja, kako bi se osigurao brz i zdrav razvoj korijena, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom znanstvenica, krajobrazna dizajnerica Anastasia Kovrizhnykh savjetuje korištenje posebnih pripravaka za ukorjenjivanje (na primjer, “Korennik”).

Bilo koji od ovih proizvoda mora se otopiti u vodi za korištenje kao hranjenje korijena.

Korištenje sredstava za ukorjenjivanje čini korijenski sustav sadnica petunije zdravim, što će zauzvrat pomoći biljkama da lakše podnose presađivanje, učinkovito apsorbiraju hranjive tvari i vlagu iz tla, a također potiče rast i razvoj nadzemnog dijela biljke.

Kao rezultat toga, cvjetanje petunija bit će mnogo aktivnije.

Petunije
Fotografija: © Belnovosti

Ponekad, nakon branja, sadnice petunije mogu imati problema s lišćem: pojavljuju se svjetlija ili obojena područja.

To može ukazivati ​​na nedostatak hranjivih tvari, jer je petunija vrlo zahtjevna kultura i brzo iscrpljuje tlo.

Da biste osigurali povećanje zelene mase, rast bočnih izdanaka i, naravno, bujnu cvatnju, hranite biljke organsko-mineralnim gnojivima s visokim sadržajem folne i huminske kiseline.

Ranije je stručnjak rekao koje cvijeće ne bi trebalo saditi na groblju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki