Kako shvatiti da niste spremni za vezu: 5 znakova

Čak i ako želite ponovno uroniti u novi roman, nema potrebe za žurbom. Važno je shvatiti da ste uistinu spremni za novu vezu.

Postoji nekoliko ključnih čimbenika koji vam mogu pomoći da shvatite da se osoba još nije oporavila od prekida i da neće moći izgraditi zdravu i snažnu vezu.

Sjećanje na bivšeg partnera

Ako stalno razmišljate o tome kako bi život mogao ispasti da nije bilo prekida, onda ne biste trebali ulaziti u novu vezu. Prvo morate doživjeti traumu i nositi se s njom.

Čak i ako je od prekida prošlo nekoliko mjeseci, to ne znači da ste se oporavili i prestali pratiti njegove ili njezine društvene mreže, uspoređujući nove potencijalne partnere s bivšim.

Možda je želja da odmah uronite u novi roman način da se nosite s emocionalnom boli i odvratite pažnju.

Čovjek
Fotografija: Pixabay

Pogledajte druge parove i želite se vjenčati

Ako se osjećate neprikladno bez veze i patite od problema sa samopoštovanjem, morate razumjeti razloge. Ako je to zavist i želja da “budete kao svi ostali”, trebali biste se obratiti psihologu.

Želja za pronalaskom partnera ne bi vas trebala tjerati da izlazite s neprikladnim muškarcima ili ženama samo radi pokazivanja.

Mislite li da će veza riješiti vaše probleme?

Osnova skladne i zdrave zajednice je da se oboje mogu dobro zabavljati jedno bez drugog, samostalno preuzeti odgovornost za svoj život i svoju udobnost.

Je li ti dosadno

Ako osoba smatra da će novi partner unijeti nove boje u njen život i početi joj organizirati slobodno vrijeme na zanimljiv i zabavan način, onda definitivno ne treba ulaziti u novu vezu.

Partnera ne biste trebali doživljavati kao nekoga tko će vas rasteretiti dosade. U tom slučaju riskirate da mu prepustite odgovornost za svoj život od samog početka.

Boji se sukoba i prekida

Morate si dati iskren odgovor na pitanje imate li dovoljno snage ne samo graditi nove veze, već i pronaći kompromise u njima, a važno je i razraditi pitanje kako ćete reagirati na novu rastavu .

Ranije smo vam rekli koje ženske fraze muškarci ne vole.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki