Najbolji roditeljski savjeti iz cijelog svijeta




Foto: iStock/Gulliver

Svaki roditelj želi odgojiti i odgojiti dobro i sretno dijete. Ako ste već majka, znate da roditeljstvo nije nimalo lako i ima mnogo izazova. Kako bismo vam pomogli, nudimo vam nekoliko vrijednih savjeta iz cijelog svijeta.

Italija: Ne mazite se

Kad se klinac ponaša kao mali terorist, Talijani ga tretiraju hladnije, puštaju ga da se igra samo dok se ne umori i shvati da mu takvo ponašanje ne pomaže da dobije ono što želi.

Polinezija: Starija djeca su najbolje dadilje

Na nekim polinezijskim otocima često se prihvaća da se beba, kada prohoda, povjeri starijoj braći i sestrama ili prijateljima u zajednici. To pomaže djeci da nauče odgovornije razmišljanje.

Francuska: Razgovarajte s djetetom kao s odraslom osobom

Baby talk je za bebe. Umjesto da im glasovi zvuče kao da su udahnuli helij, francuski roditelji potpuno prirodno razgovaraju sa svojom djecom. Vjeruju da to potiče zrelije ponašanje i pokazuje poštovanje.

Danska: Svjež zrak je važan za dobro zdravlje

Ne samo da su Danci proglašeni najsretnijom nacijom na svijetu, već su i među najzdravijima. Smatraju da je svježi zrak iznimno važan pa se i na temperaturama ispod nule djeca igraju vani. Što se tiče beba, one su često ostavljene spavati u svojim kolicima na otvorenom dok njihovi roditelji nešto prigrizu u restoranu. Zvuči ludo, zar ne? Danska je druga najsigurnija zemlja na svijetu prema Global Peace Indexu, pa se osjećaju sigurno radeći ovo.

Indija: Mala djeca ne bi trebala spavati sama

Budući da je prostor u većini indijskih domova ograničen, obitelji često spavaju zajedno, a djeca se ostavljaju s roditeljima dok ne navrše 6 godina.

Japan: Dajte im neovisnost od najranije dobi

Budući da u zemlji ima vrlo malo kriminala, to omogućuje japanskim roditeljima da potiču svoju djecu da se sama brinu za sebe od malih nogu. Nije rijetkost sresti dijete od 5 godina koje se vozi podzemnom željeznicom bez roditelja ili samo šeta gradom.

Australija: Nema kapice, nema igre

Uz ekstremno vruću klimu odgovornim roditeljima važna je pravilna zaštita od jakog sunca. Učenici imaju čak i posebnu opremu, a ako ne nose kape (da ih zaštiti od toplinskog udara), ne mogu se igrati vani s prijateljima.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki