Sredstvo za čišćenje koje svi imamo kod kuće i idealno je za unutrašnjost hladnjaka

Velike su šanse da vam svaki put kad otvorite i zatvorite vrata hladnjaka, ne mislite na… bakterije. Međutim, postoji nekoliko stvari koje biste trebali znati o bakterijama jer mogu utjecati na to kako čistite hladnjak.

Nažalost, postoje mikroorganizmi koji bujaju i na vrlo niskim temperaturama, a neki od njih uspiju “probušiti rupu” u vašem hladnjaku. To objašnjava jer se neke namirnice brzo kvare čak i kada vaš hladnjak održava ispravnu temperaturu.

Dobra vijest je da postoji rješenje. Tidealan proizvod za čišćenje našeg hladnjaka je nešto što svi imamo u svojim ormarićima a to nije nitko drugi nego vodikov peroksidsvima poznat oksigeniran.

Povoljan učinak kisika

Zapravo, kisik ne samo da sprječava rast bakterija u odjeljku hladnjaka, već također sprječava plijesan. Sve što trebate učiniti je pravilno čišćenje kisikom nekoliko puta godišnje. CDC preporučuje korištenje izbjeljivača razrijeđenog s vodom za čišćenje i dezinfekciju hladnjaka, a iako će u praksi to sigurno funkcionirati, možda nije najbolje rješenje. Hrana upija mirise, a vi vjerojatno ne želite jesti povrće koje ima okus ili miris bolničke klinike. Nizak udio kisika (3%) koji je dostupan i preporučuje se za kućnu upotrebu ne ostavlja za sobom jak miris ali dubinski čisti.

Kako očistiti hladnjak kisikom

Prvo razmislite o punjenju sudopera ledom i stavljanju hrane u njega tijekom čišćenja kako biste je sačuvali. Budući da se kisik prodaje u onim poznatim smeđim bocama, možda ćete htjeti prebaciti količinu koja vam je potrebna u čistu bocu s raspršivačem i imati je pri ruci. spužvom ili krpom od mikrovlakana. Kako biste ubrzali proces čišćenja, uklonite sve uklonjive dijelove hladnjaka, poput polica i ladica za povrće. Naknadno poprskajte cijelu unutrašnjost hladnjaka i ostavite tekućinu na površinama punih 10 minuta sa zatvorenim vratima hladnjaka. U međuvremenu, možete poprskati police i ladice koje ste ranije uklonili. Naknadno, obrišite unutrašnjost krpom ili spužvom i isto učinite s ostalim komadima. To je to!

Tijekom čišćenja držite djecu i kućne ljubimce podalje. Kisik može iritirati kožu, sluznicu i oči, stoga uz rukavice razmislite o nošenju maske koja pokriva nos i usta te zaštitnih naočala. Nikada nemojte miješati vodikov peroksid s amonijakom, octom, izbjeljivačem ili bilo kojom drugom kemikalijom jer će stvoriti otrovne plinove. U redu je razrijediti ga vodom, iako to nije potrebno za ovo dubinsko čišćenje.

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki