Jednostavan recept za uživanje u ukusnim čokoladnim kolačićima s kolačićima i uz njih jednostavan domaći sladoled.
od Argyrosa Barbarigoua
Spremno za 40′
Materijali
250 g maslaca
440 grama šećera
4 velika jaja
70 g kakaa
2 vanilije
50 grama brašna
2 prstohvata soli
150 g mliječne čokolade u komadićima
80 g crne čokolade u komadićima
100 g oraha
2 paketa punjenih kolačića
Materijali
Premažite maslacem malu duguljastu ili četvrtastu tepsiju.
Jedan paket kolačića izlomite na deblje komade i rasporedite po plehu. Ako imate raspoloženja i vremena, napravite kolačiće sami.
Zagrijte pećnicu na 170 °C.
U loncu rastopite maslac pazeći da ne zagori previše. Dodajte šećer i miješajte da se rastopi. Dodajte kakao, vaniliju i umućena jaja.
Na kraju dodajte prosijano brašno i sol. Lagano promiješajte.
U smjesu staviti komadiće čokolade zajedno sa orasima. Lagano promiješajte i izlijte smjesu u tepsiju.
Na površinu stavimo sloj s preostalim kolačićima i pečemo 25-30′ dok se ne stabilizira.
Pustite da se dobro ohladi i narežite brownie na komade.
Poslužite brownies sa sladoledom od keksa. Ova kombinacija će vas oduševiti.
argiro.gr