Koja 3 otpada od hrane iskusni ljetni stanovnik nikada neće baciti: korisni trikovi

Prednost ekološkog uzgoja je što se ovim pristupom oslobađamo i najmanjeg kontakta s kemikalijama.

To nas čini zdravijima.

U ovom će slučaju važnu ulogu igrati otpad od hrane, koji mnogi ljudi prerano šalju u kantu za smeće, istaknula je dizajnerica krajobraza i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.

S koje tri vrste otpada se možete sprijateljiti?

Kolač od kave

Ako ste navikli piti prirodnu mljevenu kavu bez šećera, sirupa ili vrhnja, tada ćete imati izvrsno gnojivo pri ruci. Kolač od kave najprije se mora osušiti i pažljivo ukopati u tlo.

Već popijena kava neće imati negativan učinak na razinu kiselosti.

kava
Fotografija: © Belnovosti

Zavarivanje

Ne samo da se potrošnja kave može učiniti bez otpada: čaj je također vrijedan za ljetnog stanovnika. Važno je konzumirati napitak bez mlijeka i šećera.

Listove čaja također prvo treba osušiti. Dodaje se kap po kap ili se šalje ostalim komponentama komposta.

Kora citrusa

Tijekom zimskog razdoblja može se nakupiti puno kora. Treba ga osušiti i malo zgnječiti. Nakon pilinga, vrijedi dodati kapi na mjesto.

Kore citrusa također se dobro ponašaju u kompostu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki