Najčešća greška koju radite pri kuhanju tjestenine – Tajna uspjeha

Korisnik TikToka otkrio je da svi radimo tjesteninu na pogrešan način. Tradicionalna metoda, koja uključuje odvojeno kuhanje tjestenine i zatim njezino dodavanje umaku, može rezultirati lijepljenjem tjestenine i pregustim umakom.

Metoda, objavljena u videu na Monte’s Fine Foods TikTok računu, je pametan trik koji je osvojio mnoge sljedbenike. Prema ovoj metodi kuhanja tjestenine, uobičajena pogreška koju treba izbjegavati je prelijevanje umaka preko kuhane tjestenine. Ispravno je suprotno, tj. tjesteninu baciti u umak čim prokuha. To omogućuje tjestenini da upije okus umaka.

Da biste napravili tjesteninu poput profesionalnog kuhara, slijedite ove korake:

1. Zakuhajte vodu u velikom loncu.

2. Vodu posoliti.

3. Dodajte tjesteninu u vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju.

4. Za to vrijeme u drugoj posudi zagrijte umak.

5. Nakon što je tjestenina gotova, dobro je ocijedite.

6. Dodajte tjesteninu u umak i dobro promiješajte.

7. Poslužite odmah.

@montes.sauce #1 pogreška koju ljudi rade kada kuhaju tjesteninu #MontesSauce #recipesoftiktok #pasta #fyp #foodie ♬ Umm yeah ft Lil Jon – misc mashups

TikTok metoda je popularan trik koji kruži internetom. Međutim, postoje i drugi načini za pripremu ukusne tjestenine.

Neki ljudi više vole skuhati tjesteninu posebno i dodati malo umaka prilikom posluživanja. To im omogućuje da kontroliraju količinu umaka koju žele na svojoj tjestenini. Drugi pak tjesteninu skuhaju u malo vode pa dodaju u umak. To može pomoći da tjestenina ostane vlažna.

U konačnici, najbolji način da napravite tjesteninu je onakva kakvu najviše volite. Isprobajte različite metode i pronađite onu koja vam daje najukusnije rezultate.

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki