7 pogrešaka koje će vam sigurno pokvariti dijalog

Čovjek je društveno biće pa ne može živjeti bez komunikacije. Čini se da komunikacija s drugima ne bi trebala predstavljati poteškoće nikome u ovoj situaciji.

Ali često se događa da komunikacija ne ide dobro, da je nemoguće izgraditi dijalog. Nemojte misliti da se to događa samo od sebe.

Ako osoba ne može nastaviti razgovor, onda prije svega treba potražiti razlog u sebi. Sasvim je moguće da čini greške koje kvare svaku komunikaciju.

Misleći da nitko ne želi komunicirati

Suvremeni pojedinac može izbjegavati komunikaciju upravo iz tog razloga. Činit će mu se da su svi zauzeti, da nitko ne želi živu interakciju.

Ali on se jako vara. Svima je uvijek potrebna komunikacija, mnogi ljudi pate zbog njezina nedostatka.

mlada žena
Fotografija: Pixabay

Prekinuti

Ne biste se trebali ubacivati ​​ni u tuđi razgovor. Činjenica je da sugovornici mogu osuditi nešto važno, ali neće im trebati neželjeni savjet.

Bolje je pričekati pauzu u razgovoru i tek onda početi nešto govoriti. Da, i morate držati optimalnu udaljenost. Ne smijete se previše približavati kako ne biste prekršili tuđe granice.

I ne smijete biti predaleko da ne morate povisivati ​​glas, što nikome neće biti ugodno.

Započnite razgovor ako nemate što reći

Osoba možda nešto ne zna, možda ne razumije neku temu. U ovoj situaciji ne bi se trebao uključiti u razgovor ili početi govoriti.

Tada neće ispasti glup i neće nikoga živcirati govoreći nešto što nema veze sa stvarnošću.

Pokrećite kontroverzne teme

Tu spadaju i oni za koje jednostavno ne postoji pouzdan i jedini točan odgovor. Na primjer, politika, religija. O abortusu, childfreeu i tako dalje ne treba govoriti.

Bolje je pokrenuti neutralne teme, na primjer, putovanja, kuhanje, glazbu. U ovom slučaju sukobi će se pojaviti mnogo manje.

Zakomplicirajte razgovor

Važno je razumjeti koju razinu znanja sugovornik ima o određenoj temi. Ako on nije profesionalac, onda ne biste trebali koristiti specifične pojmove ili vokabular koji je razumljiv samo uskim krugovima.

Potrebno je jasno se izražavati kako ne biste komplicirali dijalog, već ga učinili ugodnim.

pričati puno o nekome

Nije toliko važno da li stalno pričate o sebi ili o nekom svom prijatelju. Sugovornika sve to neće zanimati. Važno je postavljati pitanja onima koji su u blizini i pustiti ih da govore.

Tada će svi uživati ​​u komunikaciji.

Ne gubite vrijeme drugih ljudi

Ako imate osobni sastanak s nekim, tada se trebate usredotočiti na to.

Morate ostaviti svoje gadgete sa strane, prestati gledati u pod ili negdje sa strane. Sugovornik zaslužuje pažnju, pa mu je morate posvetiti.

Sve te male stvari mogu izgledati beznačajne. Ali vrlo je važno napustiti takve dosadne pogreške kako bismo bili poželjni u bilo kojem društvu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki