Riža se bez problema može smatrati jednim od najpopularnijih priloga u cijelom svijetu, jer je u mnogim zemljama vrlo tražena.
Međutim, mnogi su zainteresirani ne samo za kulinarske i gastronomske značajke proizvoda, već i za njegovu vrijednost za tijelo.
Koje se vrste riže mogu nazvati najzdravijima?
Divlja riža
Mnogi nutricionisti slažu se da je divlja riža superhrana. Sastav ovog proizvoda je jednostavno besprijekoran.
Divlja riža je izvor vitamina B, K, luteina, kalija, magnezija i sumpora. Također u proizvodu možete pronaći bakar s fosforom i cinkom.
Teško je konkurirati tako korisnom proizvodu.
smeđa riža
Ova vrsta riže malo je inferiorna u odnosu na vodeću u ocjeni, ali također košta mnogo manje, što je prednost. Smeđa riža je vrlo cijenjena zbog visokog sadržaja vlakana, što je korisno za gastrointestinalni trakt i tijelo u cjelini.
Sadrži sve iste vitamine B skupine, ali smeđa riža također sadrži biotin, magnezij i selen.
Dakle, obje se riže mogu nazvati vrlo korisnim dodacima prehrani.
Prethodno smo govorili o tome koje su 3 vrste biljnog ulja najzdravije.